Šokujúce slová elitného policajného exvyšetrovateľa: Slovensko bolo v rukách mafie!
10 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Kauza Očistec, pri ktorej bolo zadržaných osem bývalých vysokopostavených policajných funkcionárov otriasla Slovenskom a vyvolala veľké diskusie azda na všetkých úrovniach našej spoločnosti. Témou sa bližšie zaoberal portál 1.pluska.sk.


Podľa bývalého šéf Úradu boja proti korupcii Jozefa Šáteka sa zadržané osoby v prípade Očistec dopustili oveľa závažnejšieho zločinu, ako tých, z ktorých sú obvinení, za čo im hrozí až 25 rokov odňatia slobody! Informuje o tom portál 1.pluska.sk.
Bödör a Gašpar plnili zámery niekoho vyššieho

Exvyšetrovateľ dokonca tvrdí, že skupina trinástich obvinených ešte ani zďaleka nie je kompletná a podľa neho v nej chýbajú najmä politické špičky. Šátek, ktorý v minulosti ako člen policajného zboru riešil také závažné trestné činy ako zavlečenie prezidentovho syna Michala Kováča ml. do Rakúska či podvody nebankoviek BMG Invest a Horizont, je z odhalenia obrovského korupčného škandálu v radoch polície rozhorčený. „Polícia, finančná správa, orgány prokuratúry, súdy a Ministerstvo spravodlivosti boli aspoň z časti v rukách členov zločineckej skupiny, inak povedané v rukách mafie,“ napísal na sociálnej sieti.

Šátek si tiež myslí, že údajná trinásť členná zločinecká skupina je len zlomkom toho, čo na Slovensku skutočne existovalo: „Podľa uznesenia vyšetrovateľa aktuálne na vrchole zločineckého zoskupenia stojaci Norbert B. a Tibor G. s veľkou pravdepodobnosťou v podstate len plnili ciele a zámery niekoho stojaceho na špičke štruktúry.“ Podľa Šáteka nie je ešte zločinecká skupina dotvorená ani smerom k svojej hlave, ani k všetkým svojim chápadlám: „V prvom rade tam chýbajú politici, ktorí tam určite boli a sú, tiež tam chýbajú členovia spravodajských služieb,“ pridáva exvyšetrovateľ.

Vyšetrovanie akcie "Očistec" vedie čoraz bližšie k Smeru-SD. Smeruje to na Kaliňáka?
Zatýkanie vysokopostavených exšéfov polície v rámci akcie Očistec, ale najmä niektoré výpovede zadržaných funkcionárov možno dovedú políciu až k dlhé roky najobľúbenejšej strane, ktorej šéfuje Robert Fico. Čítať ďalej
08 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

„Ficova skupinka“ páchala neskutočné veci

Dozorujúci prokurátor v prípade Očistec po víkendovom pojednávaní povedal, že vyšetrovanie ešte nie je na konci a všetci ľudia, ktorí vedia o skutkoch v rámci prípadu Očistec, sa majú okamžite hlásiť na Úrade špeciálnej prokuratúry. Šátek sa na úvod svojho statusu dokonca nebál napísať slová: „Ficova „skupinka“ alias sabotáž ústavného zriadenia Slovenskej republiky na centrálnej úrovni. Je to ešte horšie ako ten najčernejší scenár.“ Vyšetrovanie únosu prezidentovho syna Šátek prirovnal k súčasnej situácii, ale vtedy vraj vyhodnocovali právnu kvalifikáciu zavlečenia, teda či neboli naplnené znaky trestných činov proti základom republiky.

Nevedeli to však preukázať: „Som ale presvedčený, že konanie skupiny v kauze Očistec presiahol rámec bežného charakteru zločineckej skupiny,“ konštatuje Šátek, podľa ktorého táto skupina nad tento zákonný rámec poskytovala získané informácie politickej strane (Smer, pozn. red.), chránila pred následkami trestného stíhania jej členov a spriaznené osoby, aktívne tiež vyvíjala činnosť, ktorou zneužívala trestnoprávne inštitúty na trestnú perzekúciu politických oponentov, vrátane ústavných činiteľov (exprezident Andrej Kiska, súčasný premiér Igor Matovič, exminister a advokát Daniel Lipšic, súčasný predseda parlamentu Boris Kollár, pozn. red.).
Členovia skupiny by mali dostať „drakonický“ trest

Odborník si preto myslí, že členom skupiny by mal hroziť drakonický trest: „Podľa všetkých zistených znakov sa títo páchatelia nedopustili trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa, ale dopustili sa obzvlášť závažného zločinu proti základom republiky - sabotáže s trestom odňatia slobody 15 až 25 rokov, alebo na doživotie. Vyzerá to hrozivo,“ vyjadruje sa Šátek v závere svojho statusu.



Keď začnú exfunkcionári polície rozprávať, strhne sa u nás nielen tornádo, ale možno aj cunami!
Bezpečnostný analytik si myslí, že terajšie zadržanie bývalých vysokých policajných funkcionárov môže u nás spôsobiť niečo nevídané. Jeho názor sprostredkovali parlamentnelisty.sk. Čítať ďalej
06 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.