Keď začnú exfunkcionári polície rozprávať, strhne sa u nás nielen tornádo, ale možno aj cunami!
06 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Bezpečnostný analytik si myslí, že terajšie zadržanie bývalých vysokých policajných funkcionárov môže u nás spôsobiť niečo nevídané. Jeho názor sprostredkovali parlamentnelisty.sk.


Bývalá policajt a v súčasnosti bezpečnostný analytik Juraj Zábojník tvrdí, že  zadržaním policajných exfunkcionárov sa môže na politických poschodiach spustiť hotové cunami. „My máme nálepku zločinecký štát“, prinášajú vyhlásenie analytika parlamentnelisty.sk, ktoré uviedol na margo zadržania a obvinenia bývalých najvyšších špičiek polície.
Toto je konečná, s akou zadržaní nerátali

„To je jav, na ktorý som upozorňoval už pred pár rokmi a priebežne v mnohých rozhovoroch, že na USB kľúčoch lieta v povetrí toľko vecí, že raz zlomia niekoľkým ľuďom silno krk. To je jav, že z toho veľkého orchestra, o ktorom sa dlhé roky verejne rozprávalo, ako falošne hrá, začali niektorí zákonne spievať,” pridáva ďalej Zábojník, podľa ktorého sme boli svedkami policajnej akcie, ktorá nemá obdoby. Štvrtkové zadržanie viacerých bývalých vysokých policajných funkcionárov je podľa Zábojníka absolútne výnimočná situácia a otázka znie: V akom stave teda polícia, ktorá má bojovať proti zločinu, asi musela byť?

Ide vlastne o nahromadené pravdepodobné zneužívanie zákonov, právomocí vo funkciách a bohorovnosť, aká v tejto spoločnosti panovala. Viacerí policajti sa už nemohli pozerať na to, čo sa deje a kam to celé nielenže smerovalo, ale aj prišlo, no a toto je už konečná, s akou mnohí zo zadržaných určite nerátali. „Je to jav, na ktorý som upozorňoval už pred pár rokmi a priebežne aj vo viacerých rozhovoroch, že na USB kľúčoch lieta v povetrí toľko vecí, že raz niekoľkým ľuďom silno zlomia krk,“ vraví expolicajt a súčasný bezpečnostný analytik, podľa sa dalo predpokladať, že po vzatí do väzby takých rýb z prostredia súdov, prokuratúry, finančnej správy a policajného zboru začnú títo hovoriť, pretože dohoda o vine a treste je silným osobitným právnym inštitútom.

Ranná akcia Očistec má vyčistiť Audiášov chliev na polícii od skorumpovaných exfunkcionárov
Päť zadržaných vysokých policajných funkcionárov. Takúto akciu Slovensko ešte vo svojej histórii nezažilo. Čítať ďalej
05 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Slovensko dostalo nálepku „Zločinecký štát“

Vo väzbe sa ale ocitli aj špeciálny prokurátor Kováčik, bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Jankovská či viacerí sudcovia, čo naznačuje, že toto je zločinecký štát, pretože jedny z najdôležitejších postov z hľadiska bezpečnostných orgánov štátu obsadzovali zločinci. „Áno, je to tak, lebo my máme nálepku „zločinecký štát“. Ak začnú rozprávať mnohí z tých, ktorí sú teraz zadržaní, nastane nielen tornádo, a v politických poschodiach možno aj cunami. Otázkou ale je, ako sú naformátované špeciálne tímy, a akí ľudia sú v nich. Predpokladám ale, že to dotiahnu do úspešného konca,“ neskrýva nádej s úspešným vysporiadaním si absolútne nenormálnej situácie u nás Zábojník.

Vo vyšetrovacej väzbe sú však aj poprední funkcionári štátnych firiem ako Kičura či Kožuch. „Trestnú činnosť im umožnili veľké toky financií najmä zo zdrojov Európskej únie a zaujímavo sa „roztápali“. Treba postupne preveriť všetky kľúčové miesta inštitúcií, kde prúdili milióny, ako boli využité a kde mnohé z nich skončili. S týmto sa musíme raz a navždy vyrovnať, a nielen preto, že treba dodržiavať zákony tohto štátu, ale aj preto, že naši občania z dôvodu takýchto lotrov nežijú plnohodnotný život, či ide o zdravotnú starostlivosť, akú by si zaslúžili, vyššie dôchodky a vôbec celkovú úroveň života,“ pridáva Zábojník.

Neuveriteľné: Za sedem mesiacov zatýkania skončilo vo väzbe viac ako 30 vplyvných ľudí!
Po februárových voľbách sa so zatýkaním vplyvných ľudí, ktorí sa ocitli na šikmej ploche, doslova roztrhlo vrece a v rukách NAKA skončili naozaj veľké esá. Všimol si dennikn.sk. Čítať ďalej
06 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Bývalí politici sklamali, noví nevedia viesť štát

Mnohí ľudia zatýkanie doteraz nedotknuteľných a „našich“ ľudí vnímajú ako očistné dianie, ktoré našu spoločnosť zbaví tých, ktorí sa priživujú na štátnych peniazoch a páchaní trestnej činnosti. „Zo, čo sa v súčasnosti deje po politickej stránke, hodnotím ako chaos,“ myslí si analytik, podľa ktorého ľudia už nevedia čomu majú veriť, pretože bývalí predstavitelia vedenia štátu sklamali. „A čím viac ľudí odvedie polícia v putách, tým to sklamanie bude narastať, a navyše tí, ktorí ich nahradili, nevedia viesť štát. Mnohí z nich robia hanbu, porušujú to, čo ľuďom nariaďujú a zakazujú, namiesto toho, aby išli vzorom. Doslova sa im svojím konaním vysmievajú,“ konštatuje Zábojník, ktorý je presvedčený, že si tieto vládne limuzíny tiež niektorí užívajú naposledy.

Viacerí politici sú presvedčení, že je treba zamerať sa na expremiéra Roberta Fica a exministra vnútra Roberta Kaliňáka. „Myslím si, že pôjde aj o iných pánov, lebo dnes prežívajú ľudia veľa útrap,“ dodáva Zábojník, podľa ktorého je veľmi veľa káuz, o ktorých sa za posledné roky písalo. Mnohí zdevastovali, čo mohli. „Zoberte napríklad to, že za 30 rokov od zmeny režimu sme nedokázali postaviť jednu súvislú diaľnicu z východu na západ. Nehovoriac o slušnej ceste zo severu na juh. To by bolo úplne sci-fi. Potom si musíme postaviť otázku, kto viedol tento štát? A odpoveď znie: zodpovedne vyšetriť, zavrieť a zhabať to, čo patrí ľuďom,“ takmer revolucionársky vysvetľuje analytik.

Fico vidí za zásahmi NAKA politickú objednávku. Ak je Gašpar vinný, Pellegrini mu želá trest
Obvinení bývalí policajní funkcionári by mali dokázať svoju nevinu alebo, ak urobili niečo nelegálne, mal by ich stihnúť trest. Vyhlásil to expremiér Peter Pellegrini. Ak osoba nie je právoplatne odsúdená, platí prezumpcia neviny. Na štvrtkový... Čítať ďalej
05 | 11 | 2020 | Michal Filek/tasr

Čestní policajti vidia svetielko na konci tunela

Bojovať s korupciou na Slovensku sa dlhodobo usiluje najmä Igor Matovič, ktorý po nástupe na premiérsku stoličku rozviazal ruky vyšetrovateľom aj prokurátorom. „Keď nežijú vyšetrovatelia v strachu, keď si môžu operatívci jednotlivých zložiek robiť svoju prácu, keď ich neriadia ľudia zneužívajúci svoje právomoci a ľudia, ktorí už dávno prešli na druhý, horší breh rieky, pokiaľ nie je niekto skorumpovaný a nekryje trestnú činnosť, tak je pomerne jednoduché sa zamerať na boj s kriminalitou aj na takých miestach, kde sa to deje teraz,“ vysvetľuje Zábojník, podľa ktorého si tí, ktorým dokážu vinu nezaslúžia nič iné, len najvyššie tresty.

Prečo Božie mlyny či Očistec? „Lebo tieto názvy sú adekvátne k tým úkonom a osobám, ktorých sa týkajú. Sú výstižné, obsahovo významné a tiež motivačné pre pracovné tímy. V niektorých prípadoch symbolizujú akési svetielko na konci tunela a pre tých čestných policajtov je to presvedčivé, že to nie je svetlo vlaku idúceho oproti. Držím im silno palce, a nech ich nič nezastaví v tejto náročnej práci pri rozpletaní zločinnosti u nás. ,“ dodal na záver pre portál parlamentnelisty.sk bezpečnostný analytik Juraj Zábojník.

Zadržanie bývalých policajných špičiek ukazuje, v akom stave bola spoločnosť za vlády Smeru
Dnešnú policajnú akciu Očistec predbehol včera bývalý prezident policajného zboru Tibor Gašpar, ani to mu ale nepomohlo a napokon aj on skončil v rukách svojich kedysi podriadených. Čítať ďalej
05 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.