Masaker v Rusku: 16-ročná obeť porozprávala o tom, ako sa skrývala pred vrahom 4 hodiny pod mŕtvym telom
10 | 11 | 2020 I Marek Molnár

Osoba, ktorá cez víkend prežila krvavý útok, ktorý si v Jekaterinburgu vyžiadal troch mŕtvych, porozprávala o tom, ako sa skrývala pred zúriacim ozbrojencom pod mŕtvym telom, informuje portál RT.


Preživšia, 16-ročná Maria Kosintsevová, „hrala mŕtvu“ štyri hodiny po tom, čo v piatok večer strelec Dmitrij Zacharov (34) zahájil paľbu na zhromaždení, ktoré sa konalo v jeho byte. Pred príchodom polície údajne zastrelil troch ľudí a štvrtého zranil.

V rozhovore pre Jekaterinburgský kanál štyri hovorila mladá žena o tom, ako údajne Zacharov vstúpil do miestnosti „so samopalom“, pričom povedal „poďme sa hrať“ a začal strieľať na hostí.

„Najprv zastrelil môjho priateľa Polinu a potom priateľa Antona, ktorý na mňa spadol a tým ma zakryl. Zacharov si zjavne myslel, že nás zastrelil oboch,“ ďalej poznamenala mladá žena.

Vojak zabil troch ľudí na letisku pri Voroneži
Najmenej troch ľudí zabil príslušník ozbrojených síl na vojenskom letisku neďaleko mesta Voronež v juhozápadnej časti Ruska. Informovala o tom v pondelok agentúra TASS a spravodajský portál Meduza.io. Čítať ďalej
09 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR


"Potom išiel do kuchyne. Z kuchyne som počula ďalšie dva výstrely a o niečo neskôr tretí. Neskôr sa zistilo, že sa zastrelil. Na miesto potom dorazili policajti, ktorí ma našli," dodala 16-ročná obeť.

V besnení Zakharov zabil svojich „blízkych priateľov“ Olega Bregneva (36) a Antona Anisimova (32) a Kosintevovej priateľku Polinu Bardinovú (18). Tretie dievča, Viktoria Paustovská (17), prežilo strelné poranenie hrudníka a zostáva v kritickom stave po operácii.

Kosintsevová tvrdí, že dievčatá boli prilákané do bytu po tom, čo videli príspevok od Zakharova na miestnej výveske. Polícia incident stále vyšetruje.

Pandémia môže spustiť 3. svetovú vojnu, varuje šéf britského obranného štábu
Keďže veľká časť sveta stále zápasí s Covid-19, najvyšší vojenský veliteľ Spojeného kráľovstva varoval, že ekonomické dôsledky pandémie môžu viesť k tretej svetovej vojne, informuje portál RT. Čítať ďalej
08 | 11 | 2020 | Marek Molnár