Rupert Murdoch reštrukturalizuje Fox News na súpera Donalda Trumpa
08 | 11 | 2020 I Timotej Dudka

Americká televízna stanica Fox News, mnohokrát zodpovedná za šírenie fake news, sa reštrukturalizuje do podoby súpera Donalda Trumpa, informuje portál Blisty.


Rokovanie s 26 manažérmi pravicovej americkej káblovej televízie Fox News sa konalo minulý štvrtok o 15:00. Bývalý spolužiak redaktora portálu Blisty, s ktorým pracoval začiatkom 90. rokov v televízii WPIX-11 v New Yorku, je teraz jedným z týchto 26 riaditeľov tohto média orientovaného na americkú Republikánsku stranu.

Ten ho informoval o neočakávanej zmene trasy tejto televíznej stanice, ktorá nepochybne nesie zodpovednosť za triviálnosť verejného diskurzu a za normalizáciu fake news a ktorá katapultovala do najvyššej americkej vládnej funkcie šialenca s detskou mierou emocionálnej inteligencie.

Táto televízna stanica otrávila verejnú diskusiu najrôznejšími kriminálnymi klamstvami, ako napríklad takzvaným birthing movementom, ktoré tvrdilo, že sa Barack Obama nenarodil na americkom území, alebo onen hoax o tom, že sa Hillary Clintonová podieľala na činnosti organizácie pedofilov. To sú iba dve z obrovského množstva nezmyslov, za ktoré šírenie nesie Fox News zodpovednosť.

Trump nechal údajne Bidena podvádzať, aby ho usvedčil z volebného podvodu, tvrdí ruský ekonóm Chazin
Možno to potrvá dlhšie, ale za právoplatného víťaza bude podľa uznávaného ruského odborníka napokon vyhlásený Trump. Uviedol portál Regnum.ru. Čítať ďalej
07 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič


Rokovanie sa samozrejme odohrávalo prostredníctvom videokonferencie. Viedol ho Rupertov syn Lachlan, avšak jeho 89-ročný otec bol na jednej obrazovke prítomný, aj keď nepovedal jediné slovo a celý čas sa díval do nejakých papierov a jeho tvár bola vidieť len z profilu.

Signál bol stručný a jasný: Donald Trump bol prostredníctvom Rudolpha Giulianiho kontaktovaný konkurenčnou konzervatívnou televíznou a internetovou stanicou Newsmax, založenou v roku 2014, aby stanicu riadil ako si praje, v prípade, že prehrá voľby.

Ponuka tohto strategického partnerstva prišla krátko po tom, čo sa stalo verejne známym, že Trumpov zať Jared Kushner či prezident Trump sám telefonovali Murdochovi staršiemu v snahe zvrátiť rozhodnutie televízie Fox News oznámiť, že v Arizone sa blíži víťazstvo Joe Bidena. Bola to žiadosť, ktorú Rupert Murdoch ignoroval.

Počas rokovania sa tiež Lachlan zmienil o tom, že bez ohľadu na pokus televízie Newsmax získať väčší počet divákov (v súčasnosti má táto televízia v priemere 4 milióny divákov, zatiaľ čo Fox má 16 miliónov) s použitím Trumpovej nepopierateľnej a rozsiahlej popularity, bola televízia Fox nútená zmeniť svoj postoj voči Bidenovmu prezidentovaniu v každom prípade.

CNN: Trump stále nemá v úmysle priznať prehru
Úradujúci prezident Spojených štátov Donald Trump nemá v úmysle priznať svoju porážku v prezidentských voľbách, informovala v piatok americká televízna stanica CNN s odvolaním sa na nemenované zdroje z prostredia Trumpovho volebného... Čítať ďalej
06 | 11 | 2020 | tasr


A v tejto veci už bolo naznačené, že sa Fox News zameria na Huntera Bidena a tiež na Kamalu Harrisovú, ktorá bude prezentovaná ako veľká socialistická hrozba, a súčasťou každodenného vysielania bude naliehanie na zrušenie rozhodnutia Najvyššieho súdu ohľadom potratov v prípade Roe vs. Wade. Taktiež bude televízia Fox News biť na vojnové bubny proti Číne.

Na schôdzi sa jednalo o tom, ako sa Trump teraz pokúsi zintenzívniť svoju kampaň, ktorej cieľom je zdiskreditovať Fox News, avšak mladší Murdoch uviedol, že už konzultovali s vedením Republikánskej strany a to došlo k záveru, že dáva prednosť posilneniu spolupráce s Fox News, čím strana odstúpi od Trumpovej show jediného muža.

Vedenie Republikánskej strany priznáva, že sa stalo obeťou svojho druhu štokholmského syndrómu, kedy sa rukojemník zamiluje do svojho väzniteľa. Republikánska strana obhajovala Trumpove zneužívanie moci aj jeho šialené správanie len preto, že ovládol všetkých republikánskych voličov a stále ich hypnotizuje svojím magnetizmom podvodníka.

Výkonný riaditeľ Twitteru Jack Dorsey by mal byť zatknutý za cenzúru Trumpových príspevkov, tvrdí bývalý úradník z Bieleho domu
Bývalý poradca Trumpa Steve Bannon tvrdí, že prezident zvíťazil pri znovuzvolení a dodal, že generálny riaditeľ Twitteru Jack Dorsey by mal byť „uväznený“ za cenzúru Trumpových príspevkov o možných podvodoch s voličmi, informuje portál... Čítať ďalej
06 | 11 | 2020 | Marek Molnár


Avšak, niektorí členovia tradičnejšieho vedenia Republikánskej strany dospeli k názoru, že strana v podstate odumrela a stala sa organizáciou čisto založenou na kulte osobnosti.

Avšak história dokazuje, že každá strana, ktorá sa príliš silno viaže na určitého vodcu, odumiera s ním. Za posledných niekoľko dní došlo k strategicky pripravenému vstupu Donalda Trumpa juniora na politickú scénu. Ten začal útočiť na Republikánsku stranu. Označil ju za mŕtvu stranu a vyhrážal sa, že jej republikánski voliči neodpustia, že držala ústa na uzde a nepodporila verejne prezidentove klamlivé obvinenia, že dochádza k volebným podvodom.

Objavujú sa signály, že je mladý Trump pripravovaný na prevzatie trónu jeho otca, v prípade jeho neprítomnosti. Politické strany, ktoré sú založené na ikonických vodcoch, len do určitej miery dokážu prežiť prostredníctvom takého monarchického odovzdania koruny dedičmi.

Môže Trump skutočne vyriešiť výsledok volieb na najvyššom súde?
Trump vybavil súd konzervatívcami a právnici sú pripravení spochybniť volebný proces, bude však nevyhnutný dôkaz, upozorňuje Guardian. Čítať ďalej
05 | 11 | 2020 | Diana Zaťková


Tak týmto otvoreným vyhlásením vojny, spolu s vážnou ponukou od televízie Newsmax, sa snažia Murdochovci a republikáni tradičného štýlu pripraviť preventívny útok, ktorý má ochromiť Trumpove plány ešte pred ich realizáciou.

Lachlan počíta s tým, že odteraz až do Trumpovho odchodu z Bieleho domu nebude Trump podnikať smerom k úzkej spolupráci s televíziou Newsmax žiadne kroky a že sústredí svoje útoky na tie osoby, ktoré Trump teraz považuje v Republikánskej strane za zradcu (jedinými podstatnými výnimkami sú Lindsey Graham a Ted Cruz).

Počas tejto doby zamýšľa Fox legitimizovať Bidena a bude využívať nálady amerického ľudu po volebnom boji. Televízia Fox je presvedčená, že pandémia a nenávistné prostredie dosiahli počas volieb vrcholu a prirodzenou ľudskou tendenciou bude chcieť sa upokojiť, urovnať nezhody a nájsť kompromisnú, strednú cestu medzi oboma rozhádanými stranami.

Táto nálada, podľa debatérov na tejto schôdzi, potrvá len asi prvé dva mesiace Bidenovej vlády, a potom si začne televízia Fox News znovu pohrávať s hormónmi svojich divákov, avšak jej stratégia bude kŕmiť potrebu nenávisti u jej divákov inými obeťami, než aké si zvolí Trump.

Novinárka prirovnala priaznivcov Trumpa k teroristickej skupine
Po incidente s volebným autobusom demokratického kandidáta Joea Bidena prirovnal švédska novinárka prívržencov amerického prezidenta Donalda J. Trumpa k členom teroristickej skupiny Islamský štát, informuje portál Breitbart. Čítať ďalej
04 | 11 | 2020 | Diana Zaťková


Lachlan ráta s tým, že prehrávajúci prezident sa nebude sústreďovať na témy, ktoré vyvolávajú zúrivosť v srdciach jeho stúpencov, teda na rasové otázky, imigrantov, Čínu, socializmus, ale že namiesto toho strávi dlhé mesiace šírením svojej osobnej zúrivosti proti Bidenovi, Pelosiovej, republikánskym zradcom, pandémii, CIA a proti Fox News.

Očakáva sa tiež, že Trump čiastočne príde o kontrolu nad svojím narativom v dôsledku potenciálnej lavíny súdnych sporov, ktoré odhalia jeho finančné podvody a ukážu, ako veľmi je zadlžený.

Vzhľadom k tomu, že v Murdochovych firmách sa všetko deje veľmi rýchlo, doslova cez noc zmenili riaditelia Fox News narativ svojej televízie. Pridali na svoje internetové stránky pozitívny článok o Billovi Maherovi, o komikovi, ktorý vysiela každý týždeň liberálny diskusný program na televízii HBO.

CNN: Biden sa prihovorí k národu, víťazstvo má na dosah
Demokrat Joe Biden má - podľa prognóz amerických médií - už na dosah víťazstvo v prezidentských voľbách v USA. V piatok večer washingtonského času (nadránom SEČ) plánuje vystúpiť s prejavom v národu, informovala televízna stanica... Čítať ďalej
06 | 11 | 2020 | tasr


Program sa volá Real Time a Maher v ňom apeluje na Američanov, aby sa usilovali o komunikáciu s ľuďmi radikálne opačných politických názorov, aj podľa vzoru celebritnej dvojici, ktorá je teraz v správach.

Vzhľadom k tomu, že Maher bol v televízii Fox News terčom útokov mnoho rokov, Fox News teraz zmiernila jeho obraz ešte pridaním ďalšieho článku, v ktorom Maher útočí na jedného hosťa svojho programu za to, že označil všetkých Trumpových voliča za „rasistov“.

Server Fox News aj jej samotné televízne vysielanie tiež dáva veľký priestor hlasom, ako je pani Dingellová, ktorá je v titulkoch citovaná ako „Nemôžeme to preťahovať nepodloženými žalobami“.

Článok o tom „Ako sa zmení postoj USA voči koronavírusu po Bidenovom víťazstve?“ a ďalší článok o televíznom moderátorovi z konkurenčnej liberálnej televíznej stanice MSNBC, Joeovi Scarboroughovi, ktorý je osobným nepriateľom Donalda Trumpa, tvrdí, že prezidentovanie Joea Bidena, v dôsledku jeho veku, bude len „jednorazové“. To má divákov Fox News upokojiť a dať im nádej, že utrpenie za vlády „socialistov“ má trvať len 4 roky.

Trump zatiaľ víťazí v 17 štátoch USA, Biden len v 14
Podľa prvých výsledkov utorňajších amerických prezidentských volieb republikán Donald Trump aktuálne vedie v 17 štátoch, demokratický kandidát Joe Biden v 14. Čítať ďalej
04 | 11 | 2020 | TASR


Odteraz zaujme Fox News opatrný, avšak kritický postoj voči Trumpovi a tiež očakáva, že ich moderátori v hlavnom vysielacom čase budú musieť byť vymenení, pretože Sean Hannity, Tucker Carlson a konšpiračná teoretička Laura Ingrahamová sú synonymami „trumpizmu“. Tí pravdepodobne prejdú do televízie Newsmax a budú až tam svojho „trumpovstva“ ďalej využívať.

Murdoch málokedy prehral svoje vojny. Zlikvidoval tzv. londýnsku Fleet Street, zahltil svet vulgárnymi a invazívnymi klebetami, zničil životy a kariéry, znížil úroveň novinárskej práce na infotainment a fake news, poskytuje priestor rasistom a extrémistom a necháva zvoliť skorumpovaných populistov, takže Trump je len jednou ďalšou bitkou v jeho vysoko výkonnej vojnovej mašinérii.

Podvod! Sprisahanie! Rusko! Tí môžu za naše zlyhania (Andrew Dickens)
06 | 11 | 2020 | Diana Zaťková