CNN: Trump stále nemá v úmysle priznať prehru
06 | 11 | 2020 I tasr

Úradujúci prezident Spojených štátov Donald Trump nemá v úmysle priznať svoju porážku v prezidentských voľbách, informovala v piatok americká televízna stanica CNN s odvolaním sa na nemenované zdroje z prostredia Trumpovho volebného štábu.


Správa prišla po tom, ako Trumpov protikandidát, demokrat Joe Biden prevzal vedenie v kľúčovom štáte Pensylvánia, ktorý Trump potrebuje k víťazstvu. Trumpov štáb v piatok zároveň zverejnil vyhlásenie, v ktorom opäť bez udania dôkazov spochybnil legitimitu voličských hlasov zaslaných poštou, informuje agentúra AFP.
"Ako sme povedali 19. júla, o týchto voľbách rozhodne americký ľud. A vláda USA je viac než schopná 'vyprevadiť' z Bieleho domu ľudí, ktorí tam nemajú čo robiť," reagoval Bidenov volebný štáb, z ktorého vyhlásenia citala CNN.

Ak Joe Biden vyhrá Pensylvániu a jej 20 voliteľov, stane sa 46. prezidentom USA. Trump v tomto kľúčovom štáte viedol od utorka, odvtedy však jeho náskok ustavične klesal. Korešpondenčné hlasy totiž orgány počítajú ako posledné a možnosť voliť poštou využili v drvivej väčšine demokrati.

Prezident Trump na tlačovej konferencii v Bielom dome v noci na piatok vyhlásil, že ak sa berú do úvahy iba "legálne odovzdané hlasy", tak v prezidentských voľbách "poľahky" zvíťazil. Opätovne obvinil Demokratickú stranu, že sa snaží o volebný podvod v prospech svojho kandidáta Joea Bidena a z manipulácie obvinil i médiá, korporácie, veľké technologické spoločnosti a tiež prieskumné agentúry.

Novinárka prirovnala priaznivcov Trumpa k teroristickej skupine
Po incidente s volebným autobusom demokratického kandidáta Joea Bidena prirovnal švédska novinárka prívržencov amerického prezidenta Donalda J. Trumpa k členom teroristickej skupiny Islamský štát, informuje portál Breitbart. Čítať ďalej
04 | 11 | 2020 | Diana Zaťková