Staršieho pána bez rúška vyfackal policajt, ktorý ho nemal nasadené taktiež (VIDEO)
01 | 11 | 2020 I Timotej Dudka

Nosiť rúška je v boji proti koronavírusu zásadné a nariaďuje to vláda. V Prahe sa stal incident, ktorý zachytil amatérsky kameraman. Policajt bez rúška napadol muža, ktorý tiež odmietal rúško. Zákrokom, ktorý sa hojne rieši na Facebooku, sa už zaoberá Odbor vnútornej kontroly pražskej polície, informuje portál eXtra.


Incident sa stal na pražskej ulici pri autobusovej zastávke. Video sa objavilo počas soboty na Facebooku a potom aj na YouTube, kde o ňom intenzívne diskutujú ľudia. Na zastávke sa pohyboval opitý 54-ročný muž bez rúška. Prišiel k nemu člen policajnej hliadky, ktorý však taktiež rúško pri výkone povolania nemal. Muž si odmietol rúško nasadiť a policajt ho udrel do tváre.



„Dnes krátko pred jedenástou hodinou dopoludnia vyrážali policajti k prevereniu oznámenia, kde mal agresívny muž pod vplyvom alkoholu rozbiť predné sklo pri prejazde. Policajti na mieste zistili, že 54-ročný muž je pod vplyvom alkoholu, kedy nadýchal viac ako dve promile. Následne policajti muža obmedzili na osobnej slobode pre podozrenie zo spáchania priestupku,“ uviedla pre CNN Prima News hovorkyňa pražskej polície Violeta Siřišťová.

„Na základe videa získaného z internetu so zásahom policajtov bude zaoberať Odbor vnútornej kontroly Krajskej polície hlavného mesta Praha,“ dodala Siřišťová. Opitý muž bol zadržaný. Podľa policajtov mu namerali viac ako dve promile.

„Robia z ľudí bláznov“, tvrdí o korone v Rusku vplyvná moderátorka
Jekaterina Andreevová upozornila, že podľa štatistík v Rusku a USA je celková úmrtnosť pred a počas pandémie prakticky rovnaká. Uviedol portál Lenta.ru. Čítať ďalej
01 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič