Teroristický útok v Rusku. Polícia zastrelila 16-ročného tínedžera
31 | 10 | 2020 I Diana Zaťková

Ruská polícia vo väčšinovej moslimskej oblasti Tatarstan v piatok zastrelila dospievajúceho chlapca po tom, čo zaútočil na miestnu policajnú stanicu s Molotovovými kokteilmi a bodol policajta nožom, informovalo ministerstvo vnútra regiónu. Ruské federálne orgány označili incident za „pokus o teroristický útok“.


V ranných hodinách 30. októbra si policajt v meste Kukmor "všimol pri parkovaní svojho vozidla neďaleko policajnej stanice oheň a rozbité sklo na zemi. Neznámy páchateľ hodil ďalšiu fľašu s výbušnou kvapalinou v smere na parkovisko, a potom sa pokúsil utiecť," hlásila ruská štátom riadená tlačová agentúra TASS. "Dvaja policajti začali prenasledovať páchateľa. Keď sa policajti dostali k mužovi, začal ich ohrozovať nožom.“ O téme informuje portál Breitbart.

"Mladý muž nereagoval na opakované požiadavky na zastavenie páchania nezákonných činov. Aktívne odolával zatknutiu a jednému z policajtov spôsobil niekoľko zranení nožom, “ uviedlo vo vyhlásení tatarstanské ministerstvo vnútra. "Policajti boli nútení strieľať a muža zastrelili," uviedlo ministerstvo. Zranený policajt bol hospitalizovaný a predpokladá sa, že prežije.

Masívny protest vo Varšave proti zákazu potratov (VIDEO)
Demonštranti proti novým obmedzeniam potratov zaplavili varšavské ulice, pričom sa akcia označuje za jeden z najväčších protestov za posledné desaťročia, ktorý sa odohral v poľskom hlavnom meste, informuje portál RT. Čítať ďalej
31 | 10 | 2020 | Marek Molnár


Ruský federálny vyšetrovací výbor  v piatok uviedol, že to hodnotí ako „pokus o teroristický útok". Tínedžer podľa ruského štátneho spravodajského webu RT kričal „Alláhu akbar“ („Alláh je nadradený“ v arabčine) a počas besnenia označil políciu za „neveriacich“. "Je pravda, že sa vyhrážal, že všetkých zabije. Kričal na policajtov, že sú nepriateľmi Alaha,“ uviedla tlačová služba tatarského ministerstva vnútra pre ruský spravodajský web Daily Storm.

Podľa denníka Moscow Times ruský kanál Baza Telegram  označil tínedžera za 16-ročného Vitalija Antipova, o ktorom „sa predpokladá, že má väzby na ruské bezpečnostné služby“. „Antipov údajne zverejnil správu na sociálnych sieťach pred útokom, volajúcim po džiháde,“ uviedol kanál Baza.

V nemocnici pre pacientov s Covid-19 nastal silný výbuch po tom, čo začali horieť kyslíkové bomby (VIDEO)
V ruskom meste Čeľabinsk v nemocnici pre pacientov pozitívnych na Covid-19 začali horieť kyslíkové bomby, ktoré následne explodovali. Moment silného výbuchu bol zachytený na viacerých videách, informuje portál RT. Čítať ďalej
31 | 10 | 2020 | Marek Molnár



„Duchovná rada moslimov v Tatarstane poprela, že by sa podozrivý zúčastňoval bohoslužieb v ktorejkoľvek zo ich mešít,“ uviedla ruská štátna tlačová agentúra RIA Novosti. „Hovorkyňa tatarského regionálneho ministerstva školstva bez menovania podozrivého uviedla, že sa narodil v sibírskej republike Altaj a presťahoval sa so svojou rodinou 1 800 kilometrov západne do republiky Baškortostan susediacej s Tatarstanom".

Kukmor, kde sa v piatok uskutočnil pokus o teroristický útok, je mesto s približne 18 000 obyvateľmi v ruskej východo-centrálnej väčšinovej moslimskej oblasti Tatarstan. Podľa agentúry RIA Novosti v piatok polícia v Tatarstane poprela, že by sa útočník pred útokom nachádzal na „zozname extrémisov“.

Ruské vakcíny proti Covid-19 sa nebudú dávať turistom a nebudú sa ponúkať na predaj, kým nebude uspokojený domáci dopyt
Ruské vakcíny proti koronavírusom sa nebudú komerčne ponúkať a nebudú sa dávať turistom, uviedlo ministerstvo zdravotníctva v stredu po tom, čo sa v zahraničných médiách objavili správy o tom, že v súčasnosti sa plánuje „očkovacie turné“ do Ruska,... Čítať ďalej
31 | 10 | 2020 | Marek Molnár