Naď prosí zdravotníkov, aby sa prihlásili na celoplošné testovanie
29 | 10 | 2020 I SITA

Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) na dnešnej tlačovej besede poprosil zdravotníkov, aby sa prihlásili na celoplošné testovanie. Doplnil, že vie, že sú unavení, lebo robia „deň aj noc“.


Ozbrojeným silám SR (OS SR) sa podľa neho spoločne so samosprávami a ďalšími organizátormi podarilo zabezpečiť logistické a materiálne zabezpečenie celoplošného testovania. Rezort obrany potrebuje ešte na oba dni testovania približne 2 až 3-tisíc zdravotníkov, ktorí môžu robiť stery.

„Stále je to vážny problém, stále potrebujeme viac zdravotníkov. Potrebujeme zdravotníkov, ktorí môžu robiť samotné stery a potrebujeme tých, ktorí ich aj môžu vyhodnocovať,“ zdôraznil Naď s tým, že sú pripravení na to, aby mobilizovali vybraný personál v niektorých regiónoch, ak to bude nevyhnutné.

Minister obrany to vyhodnotí dnes popoludní, keď zistí, ako sa napĺňajú jednotlivé pozície a následne sa spojí s predsedom vlády SR Igorom Matovičom (OĽaNO) a ministrom zdravotníctva Marekom Krajčím (OĽaNO).

Vláda rozhoduje v rozpore s princípmi právneho štátu
"Nemôže byť žiadna reč o prekážke na strane zamestnanca, ktorý ostal v domácej izolácii, za čo by mal stratiť nárok na zamestnanie a primerané hmotné zabezpečenie." Bývalá ochrankyňa ľudských práv Jana Dubovcová. Čítať ďalej
29 | 10 | 2020 | Ivan Brožík