"Matovičove špajličky sú dobré akurát tak na to, aby sme si s nimi zahrali mikádo", tvrdí Blaha
28 | 10 | 2020 I Petra Demková

„Zbaľte si svoj príbalový letáčik z antigénových testíkov, vyzlečte Krajniaka z uniformy, Naďa pošlite domov, nech sa ide hrať s vojačikmi v detskej izbe, Krajčího pošlite do kláštora a celé to zrušte“ odkazuje smerák premiérovi.


Ľuboš Blaha nevynechá jedinú príležitosť, aby sa nevysmial premiérovi Igorovi Matovičovi do tváre. Po tlačovej besede prezidentky Z. Čaputovej a vedcov, ktorými sa obklopila, zo dňa 27.10. sa opäť poslanec Smeru-SD prihlásil o slovo. A nenechal na premiérovi nitku suchú.

Hneď v úvode informuje, že premiérovi sa po tlačovke „práve zosypala celá rozprávka o antigénových testoch, za ktoré vláda vysolila vyše 50 miliónov z vašich daní“.

Na začiatku svojho postu na sociálnej sieti poslanec uvádza informáciu, že pražská fakultná nemocnica v Motole prišla porovnávaním k záveru, že antigénové testy nie sú spoľahlivé. Testy, ktoré SR nakúpila, podľa prednostu Ústavu lekárskej mikrobiológie nerozpoznávajú priemerne 3 z 10 nakazených pacientov.

Matovič uráža prezidentku. Ako "rešpektovať" predstaviteľov štátu?
"Niekto má nutkavú potrebu od testovania pokútne odrádzať … lebo s ideou neprišiel/-a on/-a. Trápnučké tri dni pred logisticky najťažšou operáciou v histórii." - Predseda vlády Igor Matovič. Čítať ďalej
28 | 10 | 2020 | Ivan Brožík


Blaha upozorňuje, že na tlačovej besede vedcov v prezidentskom paláci sa v podobnom duchu vyjadril aj slovenský vedec, virológ B. Klempa. Ten potvrdil, že antigenové testy nerozpoznávajú infekčných a neindikujú infekčnosť. „Matovičove špajličky sú dobré tak akurát na to, aby sme si s nimi zahrali mikado“, uzatvára Blaha.

Poslanec Smeru je presvedčený, že Slovensko vyhodilo takto do kanála vyše 50 miliónov Eur a pribudnú ďalšie, ktoré sa vynaložia na celoplošné testovanie. „Je to len najdrahšia politická šou v dejinách Slovenska, hovorí Blaha, „Hra skončila, pán Matovič. Odvolajte to. Testy predajte, vojenské manévre zrušte, postavte za to dve nemocnice, zaplaťte kompenzácie pre zúfalých robotníkov a obchodníkov - a ešte vám aj ostane“.

Ľuboš Blaha neobišiel ani samotný nákup testov, myslí si, že na biznise sa nabalila „malá trnavská firmička, napojená na komplet celú koalíciu“.

Zbaľte si svoj príbalový letáčik z antigénových testíkov, vyzlečte Krajniaka z uniformy, Naďa pošlite domov, nech sa ide hrať s vojačikmi v detskej izbe, Krajčího pošlite do kláštora a celé to zrušte. Prestaňte trápiť Slovensko a začnite konečne počúvať odborníkov. It´s over“, uzatvára svoj komentár známy poslanec.

"V politike by nemali byť ľudia psychicky chorí a sexuálne úchylní", tvrdí Belousovová
„Nech sa vylieči čím skôr. A keď už bude schopný chodiť, nech čím skôr pobalí svojich pár "švestiek" a zmizne z národnej rady aj politiky, do ktorej sa dostal ako maskot strany, ktorá by asi inak neprerazila“, odkazuje Anna Belousovová.... Čítať ďalej
28 | 10 | 2020 | Petra Demková