Matovič uráža prezidentku. Ako "rešpektovať" predstaviteľov štátu?
28 | 10 | 2020 I Ivan Brožík

"Niekto má nutkavú potrebu od testovania pokútne odrádzať … lebo s ideou neprišiel/-a on/-a. Trápnučké tri dni pred logisticky najťažšou operáciou v histórii." - Predseda vlády Igor Matovič.


Premiér Igor Matovič aj takto reagoval na tlačovú konferenciu v Prezidentskom paláci, kde hlava štátu Zuzana Čaputová uviedla, aby ľudia v tejto ťažkej situácii počúvali vedcov a odborníkov. A podľa môže byť významne ohrozená dôvera občanov, ak bude celoštátne testovanie systematicky interpretované ako jediná alternatíva k výraznejšiemu obmedzeniu mobility. Incident zaznamenal portál parlamentnelisty.sk.

Virológ Boris Klempa z Biomedicínskeho centra SAV (na stretnutí u hlavy štátu - pozn. red. HD) pripomenul, že výsledok antigénového testu nedáva žiadnu indíciu k tomu, či je človek infekčný alebo nie. “Nešťastné sú aj vyjadrenia o tom, že týmto testom vychytávame infekčných ľudí,” skonštatoval Klempa, čím úplne poprel slová premiéra Matoviča, ktorého hlavný argument testovania to bol.

reprofoto statusu predsedu vlády na sociálnej sieti


A premiér Matovič?  Kladú si otázku parlamentne listy.sk a pokračujú: "Toto napísal na sociálnej sieti: “Priamo šéf Európskej rady verejne vyzýva ostatné európske krajiny, aby išli slovenskou cestou … a napriek tomu to niekto na Slovensku nechce pochopiť a silou-mocou má nutkavú potrebu ľudí od celoslovenského testovania pokútne odrádzať … a to len preto, lebo s tou ideou neprišiel/-a on/-a. Trošku trápnučké 3 dni pred najzložitejšou a logisticky najťažšou operáciou v histórii Slovenska, ale zrejme s tým už nič nenarobíme … holt, teraz sa ukazujú skutočné charaktery a “charaktery”. Vás, ľudia dobrej vôle prosím, pomôžte vášmu starostovi či primátorovi s organizáciou akcie u vás doma … najmä … poproste miestnu zdravotnú sestru či lekára o obetu pre ľudí z vašej komunity.”

(Pozn. red. HD - prezidentský palác na túto trápnu invektívu podľa očakávania nereagoval.)

Uznávaní vedci vyzvali Matoviča, aby robil premyslenejšie kroky v boji s pandémiou!
Slovenskí vedci vyzývajú na zomknutie sa, ale aj za lepšiu komunikáciu s verejnosťou, aby stúpala dôvera občanov v koronavírusové opatrenia, a aby nedochádzalo k zbytočnému rozdeľovaniu spoločnosti. Čítať ďalej
28 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.