Toto by mala počuť každá žena: Nerobte chybu, kvôli ktorej starnete rýchlejšie, varuje odborníčka
25 | 10 | 2020 I Timotej Dudka

Snaha dosiahnuť dokonalosť a večne mladý vzhľad je príčinou porúch u mnohých ľudí. Pritom vedieť starnúť s gráciou, je asi to najlepšie. Prečo sa dobre starať o svoju pleť a dobre zvažovať, u koho a ako voliť prípadné chirurgické a iné estetické úpravy? O tom vie svoje renomovaná kozmetička, vizážistka a stylistka Jaroslava Trpková, ktorá bola hosťom Reného Kekelyho v talk show Face To Face.


Ako píše portál Instory, kult mladosti je záležitosťou nielen tejto doby, ale aj dávnej minulosti, aj keď v súčasnosti ide o zásadnú tému pre mnoho ľudí. Za túžbou po večnej kráse a mladosti u žien sú niekedy hrozné veci, hovorí vizážistka Jaroslava Trpková.

„Čo je svet svetom a ľudia na ňom, tak sa ľudia snažia vyzerať dobre a mlado. My vieme, že už Kleopatra mala tím svojich vizážistov a ďalších odborníkov, ktorí vyrábali výrobky a prípravky, samozrejme prírodného charakteru, na pestovanie pleti tela i pleti tváre. Mala krásne vlasy, už vtedy sa používali líčidlá, drvili sa z rôznych drahokamov, miešali sa s tukom. Červeň sa napríklad získavala z kroviek chrobákov. Toto všetko naozaj bolo a išlo to dejinami a je to dodnes,“ tvrdí Trpková.

Zvyšuje náchylnosť na koronavírus farba pleti a nedostatok vitamínu D?
Štatistiky ukazujú, že v miere náchylnosti na nový koronavírus môže hrať úlohu aj etnická príslušnosť. Lekári v rámci prevencie odporúčajú dopĺňanie vitamínu D, ktorý zvyšuje šance organizmu v boji proti vírusom. Píše portál idnes.cz.... Čítať ďalej
14 | 07 | 2020 | Natália Sollárová


Tá je už desiatky rokov profesionálna školiteľka líčenia, funguje aj ako dermato-kozmetička. Rozumie zloženiu a typológii pleti a svojím spôsobom aj chápe snahu žien i mužov vyzerať dobre. Aj keď aj to je niekedy relatívne.

„Dnešná doba, akože dnešný svet, je horšia? Nie! Vždy ženy, ale aj muži chceli vyzerať dobre. U mužov to napríklad bola doba kráľa Ľudovíta XIV., kedy sa muži tak značne opisovali a upravovali, že by som povedala, že niekedy až tie dámy predbiehali,“ hovorí Jaroslava Trpková.

Mnohí odborníci hovoria, že keď občas vidia niektoré ženy, hovoria si, či vôbec majú doma zrkadlo. Veľakrát sú nesebekritické a naopak sú schopné a ochotné urobiť so sebou čokoľvek, len pre pocit mladosti.

Lekárka radí, ako správne piť čaj
Najhoršie je podľa endokrinologičky popíjanie vriaceho čaju pri jedení. Uviedol portál Woman.rambler.ru. Čítať ďalej
22 | 10 | 2020 | Imrich Kovačič


„Stretávam sa s tým veľmi často a myslím si, že tu je veľká chyba hlavne v tom, že ženy zabúdajú starostlivosť o pleť a nahrádzajú ju väčším množstvom líčidiel. Je to rovnaké, ako keď dáte na odretú a škaredú podlahu krásny koberec. Vždy je potreba začínať u pleti. Keď sa používajú kvalitné veci, produkty, tak pleť pôsobí sviežo, mladistvo, spomaľuje sa proces starnutia,“ vysvetľuje odborníčka na kozmetiku.

Trpková je odporkyňa permanentného make-upu a predovšetkým vytetovaných obočí. Hlavne preto, že tento úkon veľmi málo tetovacích salónov vie a mnohé ženy si neuvedomujú, že si tým spôsobujú problémy. Naopak súhlasí s permanentným make-upom, ak sa zakrývajú nedostatky vrodené, po úrazoch či po vážnych chorobách.

„Niekedy je to tragika. Všetko je móda, ten trend tu bol vždy. Keď si vezmete dámy prvorepublikové, tak bola móda, že si vyholili obočie a maľovali si úplne tenké nitky, lepili si riasy. Toto sa vytratilo a potom sa znovu vrátilo v 70. rokoch minulého storočia. A pred asi troma rokmi prišla móda naozaj hrubého, silného obočia, ktoré je rovné, hranaté, do striešky alebo má rôzne chvostíky. Lenže tá móda už tu zase nie je, ale bohužiaľ - keby sa to maľovalo, tak by to bolo fajn. Móda by prešla, ale ono sa to, žiaľ, začalo tetovať. Aj tu v tom musia byť odborníci,“ hovorí rázne Trpková.

Žlčníkové kamene: Čo na ne zaberá a ako sa im vyhnúť
Problémy so žlčníkom sú najčastejšie zdravotné ťažkosti. Pri každom 10. dospelom človeku navyše dochádza k tvorbe žlčových kameňov, informuje server nasehvezdy.cz. Čo na ne zaberá? Čítať ďalej
11 | 10 | 2020 | Timotej Dudka


Aby vytetované obočie vyzeralo dobre a prirodzene, musí podľa Trpkovej tatér či tatérka niečo o kozmetike a úpravách vedieť. Mali by vedieť niečo o tvári, o umiestnení očí, o typoch farebnosti a tiež o celkovom dojme, ktorý z každej ženy vychádza. „Tiež o tom, kde sa žena pohybuje, koľko má rokov. To všetko sa musí dať dokopy a až potom vytetovať obočie,“ podotýka odborníčka.

Trendom posledných rokov sa stalo tetovanie celého tela. Ako u mužov, tak aj u žien. A tam sa práve odborníci na kozmetiku niekedy desia, s čím sa stretnú.

Recept na mladistvý vzhľad podla 51-ročnej Jennifer Lopez
Jennifer vyzerá posledných dvadsať rokov rovnako dobre. Pritom si herečka dopriala aj materstvo a nie je ani VIP zákazníkom žiadnej zo známych kliník plastickej chirurgie. Zadarmo jej krása ale rozhodne nie je, píše portál Kinotip2. Čítať ďalej
27 | 09 | 2020 | Timotej Dudka


„Keď si niekto dá vytetovať nejakú roztomilosť, keď hlavne vie, prečo, keď to má nejaký význam a je to pre neho životne dôležité, napríklad narodenie dieťaťa alebo keď sa trebárs zázračne vylieči, tak asi áno. Ale také to tetovanie celého tela, a hlavne u žien, mi pripadá škoda. Nedávno som opisovala svadbu a nevesta mala potetovaný chrbát a ruky, ale šaty si vybrala korzetové, snehobiele. No, bolo to niečo strašné.“

Prioritou hlavne u žien je, aby sa o svoju pleť dobre starali a začali s tým od skorej mladosti. Ženská pleť je jemnejšia než mužská. Preto tiež muža údajne bolí injekcia viac ako ženy, pretože pokožka muža je tuhšia. Avšak preto, aby pleť hlavne v tvári bola dobrá, musia sa o ňu ľudia starať a nepodceňovať starostlivosť.

V jeseni treba ísť spať skôr
Podľa ruskej lekárky Iriny Jarcevovej nie je ani tak dôležité spať určitý počet hodín, ako zaspať čo najskôr. Uviedol portál Business-gazeta.ru. Čítať ďalej
21 | 09 | 2020 | Imrich Kovačič