"Celoplošné testovanie nemá zmysel, je to len megalomanská propagandistická clona Matovičovho zlyhania" - Eduard Chmelár
25 | 10 | 2020 I Ivan Brožík

"Dnes nemám chuť vtipkovať, pretože som veľmi nahnevaný. Matovičova vláda nás svojím bezočivým manipulatívnym správaním vedie do katastrofy, ktorá nás bude stáť veľa ľudských životov." Tvrdí v úvode svojho statusu Eduard Chmelár.


Od začiatku pandémie sa správam ako zodpovedný občan. Nosím rúško, udržiavam odstup, vykonávam zvýšenú hygienu rúk. Prakticky nikam nechodím, čo je niekedy pohodlné (pretože moja knižnica je moje kráľovstvo) a niekedy náročné - píše na sociálnej sieti facebook Eduard Chmelár.

A pokračuje - "dnes ma chce vláda za tento môj uvážlivý postoj potrestať. A to preto, lebo odmietam celoplošné testovanie. Nie na základe konšpirácií, nie na základe iracionálneho strachu, ale na základe odborných informácií vedeckých špičiek. Považujem za mimoriadne trápne až nehorázne, keď politické elity, vrátane prezidentky Zuzany Čaputovej, oceňujú „záujem občanov“ o testovanie a vyzdvihujú ich „uvedomelosť“. Je to výsmech všetkým obyvateľom Slovenska. Toto predsa nie je prejav ich záujmu."

Podľa politológa - "väčšina občanov sa nešla dať otestovať z vlastnej vôle. Donútili ich k tomu protizákonným vydieraním. Dodržiavaš všetky opatrenia? Dobrovoľne si si vybral sociálnu izoláciu? Ale odmietaš sa vystaviť riziku nákazy na testovaní? Nuž tak Ti zoberieme PN-ku, zoberieme Ti OČR-ku, zničíme Ťa a donútime Ťa poslúchať. Si živnostník bez príjmov? Si zamestnanec s existenčnými problémami? Nech sa páči, môžeš otvoriť obchod, môžeš ísť do zamestnania, ale nepustíme ti tam zákazníkov, nič nezarobíš a od štátu nedostaneš ani cent."

Testy na Slovensku v piatok odhalili 2890 prípadov koronavírusu
Testy v piatok odhalili 2890 prípadov nákazy koronavírusom, laboratóriá otestovali 13 525 vzoriek. Vyliečilo sa ďalších 1 061 osôb. Počet úmrtí pacientov na COVID-19 stúpol o 25, na Slovensku ochoreniu podľahlo už 159 ľudí. Čítať ďalej
24 | 10 | 2020 | SITA


Eduard Chmelár cituje názory renomovaných právnikov s dlhoročnou, aj ústavnou praxou: "Môj názor sa zhoduje s analýzami popredných ústavných právnikov. Budem citovať bývalého podpredsedu Ústavného súdu SR Eduarda Barányho, ktorý na margo vládnych rozhodnutí povedal toto: „Tvrdenie, že plošné testovanie na koronavírus bude dobrovoľné a zároveň pod hrozbou finančnej sankcie nútiť ľudí, ktorí sa nedajú otestovať, aby zostali v domácej karanténe, je propagandistické klamstvo. Je to podvod.“ Aj ústavný právnik Peter Kresák označil sankcie vlády za „ústavný problém“. Vyslovil presvedčenie, že pokiaľ tam táto sankcia zostane, veľmi rýchlo bude napadnutá na ústavnom súde. Je možné, že tak málo ľudí vníma túto donebavolajúcu nespravodlivosť? Je možné, že tak málo ľudí si uvedomuje, že tu bol spáchaný kolosálny podvod na občanoch s využitím dier v zákonoch?"

"Nuž, je to možné"  – odpovedá si Chmelár - "v krajine, kde médiá neinformujú občanov, ale slúžia ako vládne PR agentúry, ktoré zlepšujú skóre Matovičovmu nezmyselnému pokusu na ľuďoch. Áno, Matovičovmu. Ak sa to k vám cez propagandu médií ešte nedonieslo, tak tento nápad sa nezrodil z odporúčaní odborníkov, ale vyšiel z jeho hlavy. Médiá vám prinášajú dojemné zábery v hollywoodskom štýle, ako členovia našej nenahraditeľnej vlády zachraňujú ľudské životy, hoci v skutočnosti si zachraňujú iba svoje politické zadky. Pre nich je to karneval, pri ktorom sa môžu na chvíľu pootŕčať pred kamerami v skafandroch.

"Tvrdia nám, že sa nič iné robiť nedalo, ale to je obludná lož, títo ľudia nehanebne podcenili prípravu na druhú vlnu a namiesto tejto falošnej chvály za ich obetavosť by za to mali niesť trestnoprávnu zodpovednosť. Je to politická akcia, nie zdravotnícka. Epidemiológovia navrhovali pre vážnosť situácie okamžitý tvrdý lockdown. Preto ich prosím a žiadam, aby vystúpili z anonymity a povedali národu pravdu." Adresuje konkrétnu výzvu Eduard Chmelár.

Vedci odhalili „trik“, vďaka ktorému je koronavírus oveľa infekčnejší ako jeho predchodca SARS
Vedci odhalili tajnú zbraň, ktorú používa SARS-CoV-2, vďaka ktorej je oveľa infekčnejšia ako jej predchodca SARS-CoV pred 17 rokmi, čo by mohlo potenciálne odhaliť nové spôsoby boja proti šíreniu pandémie, informuje portál RT. Čítať ďalej
23 | 10 | 2020 | Marek Molnár


"Niektorí mlčia, iní už nabrali odvahu a prehovorili. Jeden z nich, lekár a člen Ústredného krízového štábu Peter Visolajský uviedol, že nevidí zmysel v celoplošnom testovaní, ktoré nás napokon aj tak privedie k lockdownu. Potvrdil, že po testovaní by malo okolo milióna ľudí skončiť v karanténe, čo bude mať dosah aj na ekonomiku – výsledok bude rovnaký ako lockdown, len to budeme volať inak. Nemocnice označil za Potemkinove dediny, v ktorých počet lôžok a personálu nezodpovedá realite. Antigénové testy sú navyše nedostatočné na to, aby indikovali, kto je a kto nie je pozitívny na Covid-19. Preto je nielen podľa jeho názoru oveľa dôležitejší okamžitý trojtýždňový lockdown, než testovanie. A teraz pozor: na otázku, aby vysvetlil povolenie nočného vychádzania medzi 1.00 a 5.00 hod., čo ide úplne proti opatreniam, ktoré mali krajiny západnej Európy, doktor Visolajský odpovedal: „Toto si dohodla vláda vo vedľajšej miestnosti,“ uviedol s tým, že tomu sám nerozumie."

Prečo sa venuje koronavírusu až toľko pozornosti? (Viliam Fischer)
Kardiochirurg Viliam Fischer zdôrazňuje, že je nutné začať o Korone hovoriť pravdu. Pri chrípkovej epidémii v r. 2016 – 2017 zomrelo u nás na chrípku 3703 ľudí a 2 roky predtým 2878 ľudí. „Prečo sa vtedy nerealizovali dnešné pandemické opatrenia?“... Čítať ďalej
22 | 10 | 2020 | Petra Demková


"Aj tá najdôverčivejšia naivka by mala po tomto vyjadrení pochopiť, že nie sme svedkami žiadneho unikátneho plánu, na ktorom by pracovali tie najväčšie mozgy – ale len PR akcie Igora Matoviča, ktorý chce mať svoj jeden riadok v učebniciach aj za cenu, že ohrozí celú populáciu. Kým minister obrany s dikciou armádneho politruka šíri propagandu (ktorú médiá bezmyšlienkovite preberajú), ako všetko prebieha hladko a ľudia radostne stoja v šíkoch, priamo z dotyčných miest počuť úplne opačné svedectvá."

Chmelár popisuje aj ďalšie citáty: "Pediatrička Hana, ktorá sa prihlásila ako dobrovoľníčka, svoje skúsenosti zhrnula takto: „Povedali, že sa mi ešte s ďalšími informáciami určite ozvú do večera. Nikto mi, samozrejme, nevolal a v piatok ráno mi volali, kde som. Majú v tom neuveriteľný chaos.“ Ľudia, prosím vás, dávajte si pozor. Tieto nespoľahlivé testy vyvolávajú v mnohých negatívne vyhodnotených pocit, že nie sú infekční. Nie je to pravda a experti na to márne upozorňujú. Tieto nespoľahlivé testy mnohých domýlia a môžu spôsobiť veľké nešťastie. Nedajte sa zmiasť a buďte veľmi opatrní, aj naďalej dodržiavajte základné pravidlá – rúška, rozostupy, ruky – a nepodľahnite ilúzii, že keď vás otestujú, ste v bezpečí."

Možno si poviete, čo ten môže vedieť, nie je predsa odborník na epidemiológiu. Lenže ja tých odborníkov na rozdiel od mnohých ľudí počúvam a striktne sa riadim ich radami, nie chaotickými pokynmi Matoviča. Chcem vás všetkých poprosiť, aby ste si našli chvíľu času a vypočuli si tento rozhovor s profesorom Jaroslavom Flegrom.

Ochota dať sa zaočkovať proti koronavírusu na Slovensku klesá
Ochota dať sa zaočkovať proti koronavírusu na Slovensku klesá. V apríli by sa dalo zaočkovať 40,9 % respondentov a v septembri už iba 23,5 % respondentov. Ochota dať sa zaočkovať súvisí s pocitom ohrozenia z epidémie, s vierou v prirodzený pôvod... Čítať ďalej
22 | 10 | 2020 | SITA


"Medzitým sa totiž ukázalo, že tento expert najpresnejšie predpovedal a hlavne exaktne vyargumentoval a vysvetlil, čo nás čaká a čo nás neminie. V Česku to bude o mesiac 1 000 mŕtvych denne a tomuto vývoju už nemôžeme zabrániť, pretože tí ľudia sú už nakazení. Profesor Flegr kritizuje hlavne polovičaté riešenia a nezodpovednosť politikov v Česku, ale mnohé jeho postrehy sa dajú aplikovať aj na Slovensko. Napokon, k tomu, čo si myslí o celoplošnom testovaní v Slovenskej republike, sa vyjadril priamo a úplne jasne. Podľa neho „TAKÉTO OPATRENIA NEDÁVAJÚ ZMYSEL“."

"Podobne ako doktor Visolajský aj oj upozornil na to, že antigénové testy sú pomerne nepresné a vyslovil podozrenie, že ide o tunel s tučnou províziou pre niekoho, kto ten nákup za 57 miliónov eur presadil. Správanie Matoviča prirovnal k severokórejskému diktátorovi a pridal aj jeden veľmi dôležitý odkaz: takýto hlúpy megalomanský projekt si podľa neho môže dovoliť len veľmi bohatá alebo veľmi skorumpovaná krajina. https://www.noviny.sk/.../562310-popredny-cesky-vedec... "

"Profesor Flegr má ťažké srdce hlavne na politikov. Tvrdí, že sú to psychopati, ktorí kvôli moci a popularite urobia všetko. Epidemiológom vo vládnych štáboch vyčíta, že sa podriaďujú politikom. Presne to isté platí aj pre Slovensko. Naozaj ma hnevá, keď po nás Matovič a jeho roztlieskavači pokrikujú, že kritizovať je ľahké, oni chcú počuť „riešenia“. Na to slovo som už alergický, lebo ho v poslednom čase používajú ako alibi hlavne osoby, ktorí tie riešenia nechcú počuť. Veď vám ich spolu s odborníkmi opakujeme už niekoľko týždňov: prestaňte šaškovať, robiť z nás pokusné myši a okamžite uzavrite štát. Lockdown v tejto fáze už možno neodvráti katastrofu, ale jediný dokáže zmierniť následky."

Strach z najnovšieho koronavírusu? Nový kmeň pozorovaný u ošípaných má potenciál preskočiť na človeka
Univerzita v Severnej Karolíne zistila, že nový kmeň koronavírusu, ktorý spôsobuje u ošípaných choroby tráviaceho traktu - a je zvlášť nebezpečný pre ošípané - by mohol brutálne ublížiť bravčovému priemyslu a má potenciál prenášať sa na iné druhy a... Čítať ďalej
17 | 10 | 2020 | Marek Molnár


Eduard Chmelár ešte dodáva: „Ťahať za jeden povraz“ má zmysel iba vtedy, ak si tým k sebe nepriťahujeme ešte väčšie problémy. Tým, ktorí oceňujú na poslednom prezidentkinom prejave „upokojujúce slová, ktoré pohladia na duši“ odporúčam, aby radšej navštívili psychoterapeuta. Ak hľadáte upokojenie, ten vám pomôže rozhodne viac a kvalifikovanejšie, ale od hlavy štátu, ktorá má povinnosť „svojím rozhodovaním zabezpečovať riadny chod ústavných orgánov“ (č. 101 ods. 1 Ústavy SR) sa očakáva niečo iné."

"Opakujem", prízvukuje Chmelár, "celoplošné testovanie je jeden megalomanský podvod na občanoch tohto štátu. A ten, kto sa mu bezvýhradne podriaďuje, sa správa ako bača, ktorému namiesto chalupy postavili šibenicu a on na to rozpačito zareaguje: „Keď ste si už dali toľko námahy, tak ma obeste, pán veľkomožný.“

Koronavírus sa stal politickým, už ho nedramatizujme, hovorí popredný nemecký virológ
Mali by sme prestať s dramatizovaním nového koronavírusu. Obzvlášť, ak tu s nami bude ešte dlho, hovorí popredný nemecký odborník na virológiu Hendrik Streeck. Jeho slová citoval portál CNN Prima News. Čítať ďalej
12 | 10 | 2020 | Natália Sollárová