AKTUÁLNE: Matovič oznámil, že "preberá velenie" - situácia je mimoriadne vážna
26 | 09 | 2020 I Ivan Brožík

"Situácia je mimoriadne mimoriadne vážna a preto po troch mesiacoch preberám vedenie boja voči Covid-19 do vlastných rúk..." - premiér Igor Matovič.


Keď som sa včera pri 419 rozhodol osobne zatiahnuť ručnú brzdu, konšpirační blázni šaleli. Vraj straším ľudí s výmyslami. Dnes sme sa kvôli ich choromyselným blábolom o chrípôčke a nedostatku kyslíka v mozgu z rúška posunuli na ďalší rekord 552 a budú ďalšie. Oznámil Igor Matovič na svojom statuse na sociálnej sieti.

"Prepáčte, ale nebudem počúvať názory ľudí, pre ktorých zdravie a smrť iných ľudí okrem nich samých nie je hodnotou. Nech si vykrikujú koľko len chcú a hecujú sa navzájom, mne sú ukradnutí. Jediní na kom mi teraz záleží sú tí, ktorí sa voči dôsledkom chorého správania bláznov nevedia sami brániť a môžu naň doplatiť zdravím a životom." Striktne vyhlásil Matovič.

Reprofoto facebook.com /Igor Matovič


Premiér konštatoval, že "situácia je mimoriadne mimoriadne vážna a preto po troch mesiacoch preberám vedenie boja voči Covid-19 do vlastných rúk s rovnakým cieľom ako počas prvej vlny - vyhrať ho s čo najmenším dopadom na zdravie a životy nevinných ľudí."

Zároveň varoval, že dopad akýchkoľvek ochranných opatrení bude vidieť až s odstupom viacerých týždňov a zmeniť smer tak strmej krivky bude vyžadovať veľmi veľa nášho spoločného úsilia.

"Idem do boja s tým, že ma budú nenávidieť ďalšie davy bláznov. Avšak nechať svoju krajinu napospas osudu a nepostaviť sa bláznom zoči-voči, by bolo nehodné premiéra nášho krásneho Slovenska." ukončil mobilizačný status Igor Matovič.

Konzílium diskutuje o opatreniach, ktoré by sa mohli postupne zapínať, tvrdí Matovič
Konzílium odborníkov by malo aktuálne rokovať na Ministerstve zdravotníctva (MZ) SR aj o epidemiologických opatreniach v súvislosti s nárastom pozitívne testovaných na nový koronavírus. Tie by sa mohli postupne zapínať. Informoval o tom premiér... Čítať ďalej
24 | 09 | 2020 | SITA