Maďarský premiér Viktor Orbán inšpiruje šéfa SNS tým, ako chráni Maďarov
26 | 09 | 2020 I SITA

Maďarský premiér Viktor Orbán inšpiruje šéfa Slovenskej národnej strany (SNS) Andreja Danka tým, ako chráni Maďarov. Uviedol to v rozhovore pre portál Webnoviny.sk.


„Tak ako Orbán chráni Maďarov, tak by som chcel aj ja Slovákov,“ povedal. Vysvetlil, že každý, kto chráni svoj národ a kto má politickú moc robiť zmeny, je mu vzorom. Podľa neho je v porovnaní s Orbánom súčasný slovenský premiér Igor Matovič (OĽaNO) väčším diktátorom.

V rozhovore uviedol, že SNS má približne 3 500 platiacich členov. Podľa Danka má problém s percentami a nie s počtom členov. Ďalej prezradil, že od októbra by mala verejnosť v regiónoch vidieť ľudí, ktorí budú zbierať podpisy na vypísanie referenda o predčasných voľbách. Na vyzbieranie 350-tisíc podpisov momentálne nemajú žiaden termín.

AKTUÁLNE: Matovič oznámil, že "preberá velenie" - situácia je mimoriadne vážna
"Situácia je mimoriadne mimoriadne vážna a preto po troch mesiacoch preberám vedenie boja voči Covid-19 do vlastných rúk..." - premiér Igor Matovič. Čítať ďalej
26 | 09 | 2020 | Ivan Brožík


K tomu, či by išiel do vládnej koalície s Hlasom - sociálna demokracia či Smerom - sociálna demokracia neodpovedal, dodal však, že politika sa rieši v danom čase.

„Ak chcú Slováci funkčný štát konkurencieschopný v EÚ v takej podobe, ako má Česko s Babišom, Poľsko s Kaczynským, Maďarsko s Orbánom, to znamená vyzretí ľudia s medzinárodnými kontaktmi, tak vtedy poviem, že Slovensko dozrelo, a uvidíme, koľko podpory ako SNS dostaneme,“ povedal.