Expert na amazonské kmene zabitý šípom
25 | 09 | 2020 I Mário Martinka

Brazílskeho vládneho úradníka a experta na izolované kmene v oblasti Amazónie zabil šíp vo chvíli, keď sa približoval k domorodej skupine, ktorú sa snažil chrániť, píše theguardian.com.


Rieli Franciscato (56) z brazílskej vládnej agentúry pre domorodé záležitosti Funai, pracoval na vytvorení rezervácií ochraňujúcich nekontaktované domorodé kmene. Pred týždňom ho do hrude zasiahol vystrelený šíp v džungli neďaleko rezervácie Uru Eu Wau Wau v brazílskom štáte Rondonia blízko hraníc s Bolíviou. "Vykríkol, vytrhol si šíp z hrude, prebehol asi 50 metrov a zrútil sa bez života na zem," uviedol vo zvukovej nahrávke zverejnenej na sociálnych sieťach policajt, ktorý expedíciu sprevádzal.

Lovec UFO tvrdí, že na snímke Google Earth objavil v Oblasti 51 „16-metrového mimozemského robota“
Samozvaný odborník na mimozemšťanov sa domnieva, že objavil 16 metrov vysokého mimozemského robota, ktorý sa ukrýva v tajomnej Oblasti 51, informuje portál RT. Čítať ďalej
24 | 09 | 2020 | Marek Molnár


Kanindé, mimovládna organizácia, ktorú Franciscato pomohol založiť v 80. rokoch, uviedla, že príslušníci nekontaktovanej domorodej skupiny nedokážu rozlíšiť priateľov a nepriateľov z vonkajšieho sveta. Pôvodné domorodé obyvateľstvo v Brazílii čoraz viac ohrozuje invázia zlodejov pôdy, drevorubačov a hľadačov zlata, povzbudzovaných politikou krajne pravicového prezidenta Jaira Bolsonara, ktorý chce rozvíjať oblasť Amazónie a jeho cieľom je zmenšiť rozlohu pôvodných rezervácií.

„Sme zmätení toľkými úmrtiami v tejto časti Brazílie, ktorá nerešpektuje práva pôvodných obyvateľov,“ povedal Ivaneide Cardozo, Franciscatov priateľ a spoluzakladateľ združenia Kanindé.

Bejrút zachvátila panika kvôli ďalšiemu obrovskému „záhadnému“ ohňu v prístave
Viac ako mesiac po výbuchu dusičnanu amónneho, ktorý zrovnal so zemou celé časti libanonského hlavného mesta, zabil najmenej 190 ľudí a zranil viac ako 6 000, Bejrút opäť panikári, pretože vo štvrtok prístav zachvátil ďalší obrovský požiar, píše... Čítať ďalej
11 | 09 | 2020 | Mário Martinka