Bejrút zachvátila panika kvôli ďalšiemu obrovskému „záhadnému“ ohňu v prístave
11 | 09 | 2020 I Mário Martinka

Viac ako mesiac po výbuchu dusičnanu amónneho, ktorý zrovnal so zemou celé časti libanonského hlavného mesta, zabil najmenej 190 ľudí a zranil viac ako 6 000, Bejrút opäť panikári, pretože vo štvrtok prístav zachvátil ďalší obrovský požiar, píše zerohedge.com


"Zúri nový masívny oheň“, popisuje situáciu Al-Džazíra. "Neboli žiadne informácie o tom, čo spôsobilo štvrtkový požiar, ktorý vyslal na oblohu veľký stĺp čierneho dymu."



„Libanonská armáda uviedla, že požiar bol v sklade v bezcolnej zóne prístavu, kde sa uskladňuje ropa a pneumatiky“ píše Al Džazíra.



Na rozdiel od oveľa menšej požiaru, ktorý vypukol v utorok údajne po náhodnom rozšírení kontrolovaného pálenia trosiek, je tento dostatočne veľký na to, aby ho bolo možné vidieť na míle ďaleko.



Nad mestom týčiaci sa čierny dymový oblak opäť pripomínal strašidelnú katastrofu zo 4. augusta.



Miestne zdroje hovoria o tom, že bolo vidieť vojenské hasičské helikoptéry hasiť tento požiar. Rovnako bolo počuť obyvateľov kričať z budov a varovať svojich susedov pred novým požiarom.

Príčina požiaru je zatiaľ neznáma a regionálne správy v tejto chvíli neposkytujú dostatok informácii.



Reportérka Washington Post Liz Slyová tvrdí, že plamene sú také veľké, že nad Bejrútom opäť stmavla obloha, a zároveň poukazuje na katastrofu, ktorá sa stala pred viac ako mesiacom.



Hnev občanov dosiahol bod varu, pričom v posledných týždňoch boli v prístave zorganizované hromadné protesty proti nedbanlivosti vlády a korupcii. Protesty viedli k rezignácii predsedu vlády a ďalších najvyšších predstaviteľov štátnej správy.

Táto najnovšia katastrofa však musí určite viesť k bodu zlomu, ubezpečujú niektorí Libanončania na sociálnych sieťach spolu s regionálnymi novinármi.



Matka privolala policajtov, ktorí niekoľkokrát postrelili jej 13-ročného autistického chlapca
Linden Cameron sa zotavuje v nemocnici v Utahu po zraneniach ramena, členkov, čriev a močového mechúra Čítať ďalej
10 | 09 | 2020 | Mário Martinka