Kočner potápa ďalšieho advokáta. NAKA obvinila Matúša Boľoša za pochybný biznis
24 | 09 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Policajti z Národnej kriminálnej agentúry obvinili podľa webového portálu aktuality.sk advokáta Matúša Boľoša, s ktorým si mal Marian Kočner písať cez aplikáciu Threema.


Matúš Boľoš si údajne s neprávoplatne odsúdeným Marianom Kočnerom v kauze miliónových zmeniek, vymenil viac ako tisícky správ, v ktorých mali rozoberať niekoľko svojich pochybných biznisov. Podľa portálu riešil Kočner cez právnika viacero citlivých tém.
Od Markízy po Unipharmu

Záber Kočnera a Boľoša bol podľa aktuality.sk naozaj široký, a to od zmeniek Televízie Markíza a Maják nádeje v Bratislave až po Unipharmu na košickom súde. Podľa správ sa aj stretávali, a to v oboch spomínaných mestách. Teraz čelí advokát Boľoš trestnému stíhaniu, čo pre portál potvrdil hovorca policajného prezídia Michal Slivka.

„Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry vzniesol osobe obvinenie v marci tohto roka, a to za obzvlášť závažný zločin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku. Vzhľadom na stále prebiehajúce vyšetrovanie a z dôvodu, aby nedošlo k prípadnému zmareniu alebo sťaženiu objasňovania a vyšetrenia veci, sa k nej a ani k jej skutkovým okolnostiam bližšie vyjadrovať nebudeme,“ skonštatoval Slivka.
Uzavrel nevýhodnú zmluvu

Podľa zistení aktuality.sk by v prípade zločinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku malo ísť o konkurz banskobystrickej developerskej spoločnosti, ktorá stavala aj známe obchodné centrum Europa. Boľoš bol v tomto prípade správcom konkurznej podstaty. Vyšetrovateľ mu kladie za vinu, že uzavrel nevýhodnú zmluvu o predaji akcií. Akcie v hodnote viac ako 6 miliónov eur mal predať za 1,4 milióna eur.

AKTUÁLNE: Makó sa rozhodol spolupracovať s políciou. Kto všetko skončí za mrežami?
Zdá sa, že väčšina hriešnikov, ktorých zadržala Národná kriminálna agentúra (NAKA) sa skôr alebo neskôr rozhodne s políciou spolupracovať. Spraviť tak mal údajne aj zadržaný bývalý šéf Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovít Makó. Informuje o... Čítať ďalej
24 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Odvoláva sa na ochranu súkromia

Aktuality.sk zaslali advokátovi k uvedenej téme aj otázky, na ktoré odpovedal mailom v stručnosti toto: „Nakoľko Vaše otázky smerujú k získaniu informácií, ktorých zverejnenie je osobitne citlivé z hľadiska difamácie a zároveň spôsobilé bez legitímneho cieľa, teda neoprávnene, zasiahnuť do môjho súkromia, dovoľujem si Vás ako súkromná osoba zdvorilo požiadať o dôsledné rešpektovanie a zachovávanie môjho práva na ochranu osobnosti, práva na ochranu súkromia, práva na ochranu osobných údajov a iných osobných a osobnostných práv.“
Zasiahla aj advokátska komora

V prípade, že je advokát trestne stíhaný, komora mu môže pozastaviť výkon činnosti až do právoplatného rozhodnutia. Práve to sa podľa informácií portálu stalo v posledných dňoch aj v prípade Boľoša. Rozhodovanie predsedníctva Slovenskej advokátskej komory je podľa hovorkyne Alexandry Donevovej dôverné.

„V prípade prijatia rozhodnutia o pozastavení advokácie takéto rozhodnutie nadobúda účinnosť až jeho doručením advokátovi, prípadne do troch dní od vrátenia nedoručenej zásielky. Rozhodnutia o pozastavení výkonu advokácie odosiela komora v zákonnej lehote do 30 dní od prijatia tohto rozhodnutia,“ uviedla hovorkyňa. Boľoš je zatiaľ uvedený na stránke komory medzi aktívnymi advokátmi.

Minister Krajči pokračuje v rozvracaní nemocníc. „Zoťal“ ďalšiu riaditeľskú hlavu. Teraz to ale zrejme prepískol
Ministra zdravotníctva Mareka Krajčiho v odvolávaní riaditeľov štátnych nemocníc, zdá sa, nezastavili ani vzbury personálu proti jeho nominantom v Poprade či Košiciach. Ako informujú tv.noviny.sk, Krajčí pokračuje v dosadzovaní "svojich" riaditeľov... Čítať ďalej
24 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Správy Kočner - Boľoš - Novák

Obvinený advokát zohral dôležitú rolu napríklad v kauze zmenky, kde fungoval ako Kočnerova spojka. Mafián mu podľa aktuality.sk písal aj počas súdnych pojednávaní v civilnom spore o zmenky TV Markíza. Boľoš mal následne tieto odkazy posielať právnikovi Milošovi Novákovi, ktorý zastupoval Pavla Ruska. Išlo o paradox, keďže Kočner na jednej strane žaloval Ruska a na druhej strane inštruoval jeho právnika cez Boľoša. O tejto zmenke rozhodovala sudkyňa Zuzana Maruniaková.

„Napíš prosím bleskovo Novákovi nech sa neprieči ak bude chcieť súd rozhodnúť!!!!! Daj mi spätnú väzbu,“ píše Kočner Boľošovi 16. apríla 2018 o 12:43. Jeho prianím bolo, aby už v ten deň padol verdikt. Napokon ale sudkyňa pojednávanie odročila. A to na termín, ktorý si predtým cez správy dohodli Kočner, vtedajšia štátna tajomníčka rezortu spravodlivosti Monika Jankovská a spojka na Ruskovho právnika, teda Boľoš. Práve pre kauzu zmenky sú dnes Rusko a Kočner neprávoplatne odsúdení na 19 rokov väzenia. Ukázalo sa totiž, že zmenky boli falošné.

Matovič musí zaplatiť pokutu za porušenie zákona! Jej výška sa ale tají
Padni komu padni!? Pokuta neobišla ani nášho premiéra, ktorý sa pred pár mesiacmi verejne priznal, že porušuje zákon, pretože aj s rodinou býva v neskolaudovanom dome. O pokute za to píše portál čas.sk. Čítať ďalej
24 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.