Smutný príbeh nebohého Mareka. Môže za jeho smrť zlá zdravotná starostlivosť alebo COVID-19?
23 | 09 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Po Marekovi ostal iba žiaľ a veľký smútok. Presne tak sa cíti Mária, ktorej v apríli tohto roka zomrel jej milovaný manžel. Ona však tvrdí, že to bolo pre pochybenia zdravotníkov.


Začiatok smutného konca Mareka (†46) sa možno začal odvíjať ešte v roku 2014, keď mal úraz oka. „Odvtedy sa sťažoval na bolesti hlavy a krvácal aj z nosa, lekári si však mysleli, že sú to len fantómove bolesti. Zrejme to tak ale vôbec nebolo,“ myslí si užialená Marekova manželka, ktorá by na to, čo sa dialo od leta minulého roka až do tohto apríla najradšej zabudla.
Ignorovali bolesti hlavy

Marek bol vlani v júli a auguste práceneschopný. Počas toho bral lieky, lenže asi týždeň po nástupe do práce, začiatkom septembra, dostal infarkt. „Všetci sa ale zamerali práve naň, pričom ignorovali jeho bolesti hlavy, ktoré sa stupňovali."

Po známosti sa dostal na CT vyšetrenie hlavy, po ktorom na krčnom usúdili, že je to polyp v prínosových dutinách a budú to musieť zoperovať. Kardiológ však nesúhlasil s operáciou, keďže Mareek bol tesne po infarkte.

"Keby napísali, že tam má nádor, bolo by to vraj iné,“ spomína na možný začiatok série pochybení o zdravotnom strave svojho manžela pani Mária.

https://www.hlavnydennik.sk/2020/09/19/hroza-krasna-barborka-%e2%80%a0-24-zomrela-po-banalnej-operacii-pitva-odhalila-krutu-pravdu/

Keďže veľké bolesti hlavy neustávali, koncom novembra Mareka hospitalizovali na neurológii v novozámockej nemocnici, odkiaľ bol doporučený na oddelenie ORL „Prepustili ho s chronickým zápalom čeľustnej dutiny, polypom, a ďalšiu operáciu naplánovali na január,“ pridáva smutne Mária.
Lekári objavili nádory

Manželka napokon cez známych vybavila v decembri, že jej manžela prijmú vo Vojenskej nemocnici v Ružomberku. No a div sa svete, tamojší lekári z toho istého CT vyšetrenia, ktoré mu robili v Nových Zámkoch, usúdili, že musí ísť okamžite na operáciu, pretože má v prínosových dutinách zhubný karcinogénny nádor, ktorý trombózuje.

"Nádory ale mal aj na obličke, na pľúcach a na pravom rebre. Podotýkam, že novozámockí lekári nič také nezistili!“ krúti hlavou Mária.

Po operácii pustili Mareka práve na Vianoce domov s tým, že jeho prognózy do budúcna niesú veľmi pozitívne. „V nemocnici v Nových Zámkoch nás predtým posielali od dverí k dverám, no pomôcť mu, napríklad skoršou operáciou, nedokázal nikto,“ povzdychla si Marekova manželka.
Dva rozdielne pohľady

Ružomberskí lekári jej priznali, že po infarkte ho síce liečili dobre, lenže nikto ho neliečil na bolesti hlavy, ktoré v Nových Zámkoch pripisovali aj množstvu predpísaných liekov. Marekovi potom v Bratislave, na žiadosť onkológie z Ružomberka, urobili ďalšie CT vyšetrenie, pričom po pobyte na Liptove sa mu jeho stav o niečo zlepšil.

Šokujúci stav v popradskej nemocnici. Nakazení koronavírusom sú oddelení iba igelitom!
O tom, aký nebezpečný je COVID-19 počúvame s každej strany a potvrdzujú to aj počty nakazených a mŕtvych. O to desivejšie vyznievajú informácie od zamestnancov popradskej nemocnice, ktorý ich prezradili denníku Nový Čas. Čítať ďalej
22 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


„Lekár v Ružomberku sa ma ale spýtal, prečo sme s ním tam neprišli skôr, lebo jeho stav už bol dosť komplikovaný a najmä liečba zanedbaná. Nás k nim však nikto neodporučil, miesto toho ho liečili-neliečili v Nových Zámkoch. Možno keby v tamojšej nemocnici napísali, že nemá polyp, ale nádor, bolo by to iné z hľadiska jeho ďalšej, a možno aj úspešnejšej liečby. Takto mal zbytočne zanedbaný pol rok,“ pridáva sklamaná Mária.
Odsúvaný pre koronu

Marek síce chodil raz mesačne do Ružomberka na chemoterapiu, lenže jeho  problémy sa ani zďaleka neskončili. Doma totiž dostal v marci epileptický záchvat.

„Bolo to počas nastupujúcej pandémie COVID-19 a veru opäť si v novozámockej nemocnici a s tamojšími zdravotníkmi užil svoje. Keď som mu na dvakrát volala záchranárov ich slová pani operátorky boli, že je korona, takže je to zložité", vysvetľuje Mária. "Prišli až na moje naliehanie, ale po chvíli ho prepustili domov. Tu však dostal popoludní ďalší záchvat. Na linke operátorky záchranky mi však povedali, že či nechápem, že on je onkologický pacient, ktorý zomiera. A keďže vonku zúri COVID, a tak musí byť doma!“ vykreslila nepochopiteľný zážitok Mária.

Hrôza: Len dvojročný chlapec bojuje o život po tom ako mu dvaja psi dohrýzli genitálie!
Iba dvojročný chlapec bojuje o život po tom, čo mu psy odtrhli genitálie, zatiaľ čo rodičia oslavovali jeho narodeniny na východe Ukrajiny, o hroznej udalosti informuje na svojom webe britský denník Daily Mail. Čítať ďalej
23 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Záchranka napokon pre jej manžela predsa len prišla a v nemocnici zostal tri dni. „Potom ho vytlačili von pred nemocnicu na vozíku, iba v pyžame s rúškom na špinavej a zakrvavenej tvári. To, ako vyzeral bolo jednoducho hrozné,“ so slzami v očiach rozpráva Marekova manželka.
Šanca na život zhasla

Z tohto pobytu v novozámockej nemocnici si priniesol takú infekciu na ústach, že pri kontrole v Ružomberku 28. apríla sa tamojší zdravotníci pri pohľade naň doslova zdesili. „Našťastie mi tam pre neho nabalili lieky a týždeň som sa o neho doma starala,“ prezradila Mária. V Ružomberku sa tiež dozvedela, že jej manžel má síce ojedinelý, ale veľmi agresívny druh nádoru, ktorý sa mu opäť obnovil a už nebola šanca na jeho záchranu.

„Povedali mi, že možno, keby sme prišli k nim skôr, by sa ešte zachrániť dal, ale teraz a v tomto stave už to nejde. V piatok som si ho priniesla z Ružomberka domov a v pondelok mi zomrel,“ dokončila Mária svoj a najmä manželov veľmi smutný príbeh.
Sťažnosť na nemocnicu

Keďže sa Márii nepáčilo správanie personálu v novozámockej nemocnici, ktorý mu okrem iného odmietol spraviť aj predoperačné vyšetrenie, rozhodla sa podať sťažnosť na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, od ktorého čaká, že celú vec náležite prešetrí. „Nechcem z toho vyťažiť peniaze, chcem len aby sa zlepšili služby pacientom v Nových Zámkoch, a by sa poukázalo na to, ako to funguje, prípadne aby za svoje zlyhania kompetentní niesli väčšiu zodpovednosť,“ vysvetlila svoj krok Mária.

Prirodzene, o stanovisko sme požiadali aj nemocnicu v Nových Zámkoch. „Vzhľadom k tomu, že toho času prebieha zo strany ÚDZS Nitra výkon dohľadu nad poskytnutou zdravotnou starostlivosťou, k prípadu sa nebudeme vyjadrovať. Urobíme tak, keď skončí šetrenie zo strany úradu,“ uviedol hovorca nemocnice Ján Baček.

Neuveriteľné! Sedmročné dievčatko prosilo lekárov, aby ho nechali zomrieť. Dôvod vás šokuje
Iba sedemročné dievčatko sa nechcelo vrátiť domov a radšej prosilo o smrť. To všetko len preto, že už nezvládalo znášať týranie od svojich príbuzných! Čítať ďalej
23 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.