Ruský trh s automobilmi sa stáva druhým najväčším v Európe
14 | 09 | 2020 I Marek Molnár

Napriek augustovému poklesu predaja automobilov sa ruský trh s automobilmi stal jedným z najväčších v Európe a podľa analytickej agentúry Avtostat sa vyšplhal na druhé miesto hneď za Nemecko, informuje portál RT.


Podľa údajov Avtostatu si ruskí milovníci automobilov minulý mesiac kúpili okolo 130 000 nových automobilov (okrem úžitkových vozidiel alebo ľahkých úžitkových vozidiel). Augustový predaj automobilov klesol okolo 0,5 percenta v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka.

Pokles nastal po tom, čo predaj automobilov v Rusku konečne ukázal známky oživenia a v júli vzrástol okolo 7 percent. Pokles však krajine nezabránil posunúť sa o tri priečky v zozname najväčších európskych automobilových trhov.

Napriek prehlbujúcemu sa augustovému prepadu v dôsledku neistoty Covid-19 je Nemecko stále nesporným lídrom v oblasti predaja automobilov v Európe, pričom za posledný letný mesiac sa predalo viac ako 251 000 vozidiel.

Zlato má jednu obrovskú nevýhodu, kvôli ktorej zlyhal zlatý štandard
Aj keď sa drahým kovom, najmä zlatu, v časoch turbulencií na trhu mimoriadne dobre darí, veľmi mu chýba jedna kľúčová schopnosť, ktorá by umožnila prevziať fiat meny, uviedol analytik David Lawant v ďalšej epizóde Keizer Report od portálu... Čítať ďalej
13 | 09 | 2020 | Marek Molnár


Údaje od výrobcov automobilov ukazujú, že medziročný predaj sa v auguste prepadol okolo 20 percent. Analytici poznamenávajú, že pokles prichádza na pozadí silných výsledkov v minulom roku a mohol by byť tiež spôsobený vyčerpaním efektu oneskoreného dopytu.

Na treťom mieste sa umiestnilo Francúzsko s viac ako 103 000 predanými novými vozidlami, za ktorým nasleduje Taliansko, kde si nových majiteľov našlo takmer 89 000 automobilov. Na piatej priečke sa umiestnili Briti, ktorí si kúpili okolo 87 000 automobilov.

Zatiaľ čo si Nemecko udržalo svoju vedúcu pozíciu v auguste, Francúzsko a Spojené kráľovstvo stratili druhé a tretie miesto. Analytici poznamenali, že európsky trh s automobilmi celkovo poklesol v dôsledku sezónneho poklesu dopytu.

Takmer polovica Rusov nechce byť zaočkovaná a myslia si, že nebezpečenstvo koronavírusu je prehnané
Podľa novej štúdie Moskovskej ekonomickej vysokej školy (HSE) len necelá polovica (45,6 percenta) opýtaných Rusov nechce byť očkovaných proti koronavírusu bez ohľadu na to, odkiaľ vakcína pochádza, informuje portál RT. Čítať ďalej
13 | 09 | 2020 | Marek Molnár