Peter Sagan virtuálne prišiel o zelený dres, na čele jeho bývalý kolega Sam Bennett
02 | 09 | 2020 I SITA

Slovenský cyklista Peter Sagan virtuálne prišiel o zelený dres lídra bodovacej súťaže na Tour de France. Sagan skončil štvrtý na šprintérskej prémii v rámci piatej etapy z Gapu do Privas (183 km).


A keďže Ír Sam Bennett z tímu Deceuninck Quick-Step ovládol prémiu na 47. km v l' Épine a pripísal si 20 bodov, stal sa dočasným lídrom súťaže o zelený dres.

Bývalý Saganov kolega z tímu Bora-Hansgrohe sa na prémii bez väčších problémov vzdialil slovenskému súperovi a aktuálne má na čele náskok 7 bodov pred obhajcom a sedemnásobným držiteľom zeleného trička na Tour de France.

Tretie priečka patrí Nórovi Alexandrovi Kristoffovi (UAE Team Emirates), ktorý zaostáva za Saganom o 6 bodov. Toto poradie sa môže zmeniť už na konci stredajšej etapy, ktorá má rovinový charakter a v závere sa očakáva hromadný dojazd pelotónu. Šprintérsky finiš sa očakáva po 17.30 h.

V Bostone po pondelkovom vyradení viacero otáznikov, najväčším z nich je budúcnosť Zdena Cháru
Slovenský hokejový obranca Zdeno Chára možno v pondelok odohral svoj posledný zápas v kariére. Už štrnásť rokov kapitán klubu zámorskej NHL Boston Bruins totiž má už 43 rokov a skončila sa mu zmluva s Bruins, ktorú v jari 2019 predĺžil o jeden... Čítať ďalej
01 | 09 | 2020 | SITA