Vo veku 61 rokov zomrel Miloš Říha, niekdajší tréner českej reprezentácie aj Slovana Bratislava
01 | 09 | 2020 I SITA

Vo veku 61 rokov v utorok zomrel niekdajší tréner českej hokejovej reprezentácie Miloš Říha, ktorý v minulosti na klubovej úrovni viedol aj Slovan Bratislava. Rodák z Přerova striedačku národného tímu Česka opustil po predčasne ukončenej sezóne 2019/2020. Od polovice augusta bol hospitalizovaný v nemocnici v Prahe, kde aj zdravotným problémom podľahol.


"Je to pre nás všetkých neopísateľný šok, že nám odišiel tak veľký a skvelý človek a obrovský srdciar," povedal pre český web iSport.cz jeho Miloš Říha mladší, ktorý s otcom v ročníku 2019/2020 spolupracoval v reprezentácii ČR. "Posledný mesiac to bol veľký boj. Ďakujem celej rodine a všetkým blízkym, ktorí boli pri nás a snažili sa zo všetkých síl. A otcovi by som chcel za všetko, čo robil pre ostatných, od srdca poďakovať," dodal Miloš Říha mladší.

Miloš Říha v Slovane Bratislava pôsobil ako tréner hneď trikrát. Najprv ho viedol v ročníku 2001/2002, neskôr aj v sezóne 2004/2005. V oboch prípadoch z toho bol slovenský extraligový titul. "Uznávaný český hokejový tréner sa veľkými písmenami navždy zapísal do histórie HC Slovan Bratislava," napísalo vedenie "belasých" na svojom webe. Tretíkrát prišiel do Slovana v lete 2015 a viac ako dve sezóny ho trénoval v nadnárodnej KHL. V súťaži s ruským riadením viedol aj Spartak Moskva, Atlant Mytišči, SKA Petrohrad a Avangard Omsk.

Pri českej reprezentácii pôsobil od leta 2018. "Český hokej v ňom stráca veľmi výraznú osobnosť, niekdajšieho výborného hráča a neskôr úspešného trénera, ktorý sa dokázal presadiť nielen doma, ale aj v zahraničí," uviedol podľa portálu iDnes.cz prezident Českého zväzu ľadového hokeja Tomáš Král.

Messi neprišiel na nedeľňajšie testy, Barcelona s ním nechce rokovať o odchode
Pôsobenie argentínskeho futbalistu Lionela Messiho v španielskom klube FC Barcelona sa pravdepodobne pomaličky chýli k smutnému koncu. Úradujúci najlepší svetový hráč sa v nedeľu nedostavil na povinné testovanie prítomnosti koronavírusu u hráčov a... Čítať ďalej
30 | 08 | 2020 | SITA