Messi neprišiel na nedeľňajšie testy, Barcelona s ním nechce rokovať o odchode
30 | 08 | 2020 I SITA

Pôsobenie argentínskeho futbalistu Lionela Messiho v španielskom klube FC Barcelona sa pravdepodobne pomaličky chýli k smutnému koncu. Úradujúci najlepší svetový hráč sa v nedeľu nedostavil na povinné testovanie prítomnosti koronavírusu u hráčov a zamestnancov FCB, čo môže byť ďalší signál o nezvratnom odchode 33-ročného Argentínčana z mužstva "blaugranas".


Ako uvádzajú španielske médiá, Messi sa s veľkou pravdepodobnosťou vybral cestou Brazílčana Neymara spred troch rokov, ktorý si vtedy chcel nerešpektovaním povinností vytrucovať prestup do parížskeho St. Germain. FC Barcelona vo vyhlásení uviedol, že Messi bol jediný hráč, ktorý sa v nedeľu nepodrobil testom v tréningovom centre.

Messi pred niekoľkými dňami prostredníctvom poštovej služby burofax informoval FC Barcelona, že hodlá využiť klauzulu v zmluve o okamžitom odchode bez akéhokoľvek nároku klubu na odstupné. Organizácia z Camp Nou sa bráni, že Messi už v ročníku 2019/2020 premeškal lehotu na takýto krok, no hráč a jeho právnici argumentujú tým, že sú v práve a lehotu stihli, keďže sezóna sa pre pandémiu koronavírusu skončila neskôr.

Artetova druhá augustová trofej. V rozstrele sme mali smolu, hovorí Klopp
Keď španielsky kouč Mikel Arteta vlani krátko pred Vianocami zasadol na lavičku A-mužstva v anglickom futbalovom klube Arsenal Londýn, mal pred sebou obrovský cieľ - nájsť stratenú cestu "kanonierov", ktorí v ostatných sezónach upustili od... Čítať ďalej
30 | 08 | 2020 | SITA


Dlhoročný Messiho zamestnávateľ upozorňuje na doložku o 700 miliónoch eur, ktoré musí zaplatiť záujemca o jeho služby v prípade, že odíde pred vypršaním súčasného kontraktu platného do konca sezóny 2020/2021. Rodák z argentínskeho Rosaria údajne predstaviteľom klubu oznámil, že si chce sadnúť za rokovací stôl. Tí však v sobotu uviedli, že hráčovi odchod len tak ľahko neumožnia a chcú, aby kariéru ukončil v katalánskom klube.

Messi sa počas pôsobenia na Camp Nou rekordne šesťkrát stal najlepším futbalistom na svete a z klubového pohľadu vyhral prakticky všetky domáce aj medzinárodné trofeje. Najmä počas ostatných 12 rokov bol telom aj dušou FCB. O jeho fenomenálnom zakončení svedčí aj fakt, že sa stal sedemkrát najlepším strelcom La Ligy vrátane aktuálne skončenej pre FC Barcelona neúspešnej sezóny.

Sagan odštartoval 5. miestom, 1. etapu vyhral Kristoff
Slovenský cyklista Peter Sagan z Bora-Hansgrohe odštartoval preložený 107. ročník Tour de France piatym miestom. Úvodnú etapu dlhú 156 km so štartom a cieľom v Nice vyhral v hromadnom špurte Nór Alexander Kristoff zo SAE Team Emirates, ktorý si... Čítať ďalej
29 | 08 | 2020 | TASR