Ohavná vražda: Otec odrezal spiacej dcére hlavu kosákom, dostal iba deväť rokov väzenia
30 | 08 | 2020 I Timotej Dudka

Celý svet obletela pre väčšinu civilizovaných ľudí ťažko predstaviteľná správa o šialenej vražde. Iránec zabil svoju 14-ročnú dcéru, aby očistil česť svojej rodiny. Keď dievča spala, otec jej v jej izbe odrezal hlavu kosákom. Za tento čin teraz dostal deväť rokov väzenia, matka dcéry však požaduje trest smrti.


Brutálna smrť mala byť trestom za lásku k staršiemu mužovi, informuje portál Extra. 14-ročná Romina Ašrafíová bola zamilovaná do muža, ktorý bol o pätnásť rokov starší, než ona sama. Otec dievčaťa ale svadbu neschvaľoval, aj keď v Iráne sú povolené už od 13 rokov, a tak utiekla od svojej rodiny k partnerovi. Na otcovu žiadosť ju ale polícia vypátrala a priviedla späť.

Mladučká Romina už vtedy tvrdila sudcovi, že sa nemôže vrátiť domov do rodného mestečka Tales, pretože má strach o svoj život. Nikto ju ale nepočúval, a tak došlo na najhoršie. Jej vlastný otec jej v noci 21. mája chladnokrvne odrezal hlavu kosákom.

Za zhodenie dieťaťa a ženy pod vlak nepadol žiaden trest. Súd nariadil Afričanovi liečenie
Afričan, ktorý vlani podstrčil ženu s dieťaťom na hlavnej stanici vo Frankfurte pred prichádzajúci vlak, bude dlhodobo umiestnený na psychiatrickej liečebni. Rozhodol o tom nemecký súd. Žene sa podarilo pred prichádzajúcim rýchlikom uniknúť,... Čítať ďalej
29 | 08 | 2020 | Timotej Dudka


Muža zatkla polícia a jeho žena pre neho žiadala trest smrti. Toho sa však nedočkala, súd poslal vraha iba za mreže, a to na deväť rokov. „Aj keď súdne inštitúcie tvrdili, že sa tejto veci bude venovať mimoriadna pozornosť, rozsudok mňa aj zvyšok rodiny zdesil,“ citovala iránska agentúra ILNA matku zosnulej.

Tá si neželá, aby sa jej muž kedykoľvek do dediny vrátil a stále trvá na treste smrti pre vraha jej dcéry. Toho sa však pravdepodobne nedočká, pretože podľa iránskeho práva spadá prípad do kategórie činov spáchaných na očistenie rodinnej cti. Za neho sa v Iráne udeľuje maximálne trest väzenia či pokuta.

Šokujúca vražda vyvolala vlnu rozhorčenia ako po celom svete, tak aj v Iráne. Tamojší prezident Hasan Rúhání pritom už v máji navrhol sprísnenie trestov za vraždy príbuzných. Zatiaľ však neúspešne.

Desať hodín znásilňovali maloletých chlapcov na cintoríne. Majú švédsky horor na svedomí migranti?
Niekoľkým hodinám bitia, mučenia a znásilňovania bola vo švédskom meste Solna vystavená dvojica chlapcov vo veku 15 a 17 rokov. Dvojica mužov vo veku 21 a 18 rokov ich zatiahla na cintorín, kde si na nich zatiaľ z neznámych dôvodov vybíjali zlosť... Čítať ďalej
28 | 08 | 2020 | Timotej Dudka