Desať hodín znásilňovali maloletých chlapcov na cintoríne. Majú švédsky horor na svedomí migranti?
28 | 08 | 2020 I Timotej Dudka

Niekoľkým hodinám bitia, mučenia a znásilňovania bola vo švédskom meste Solna vystavená dvojica chlapcov vo veku 15 a 17 rokov. Dvojica mužov vo veku 21 a 18 rokov ich zatiahla na cintorín, kde si na nich zatiaľ z neznámych dôvodov vybíjali zlosť aj zvrátené pudy, informuje portál Expres.


Niektoré zdroje uvádzajú, že páchatelia boli z radov migrantov, s ktorými má švédska polícia problémy dlhodobo. Tamojšie úrady a médiá však o pôvode útočníkov prísne mlčia.

Prípad sa odohral cez víkend, páchatelia už skončili v putách. Ako uvádza server Expressen.se, svoje obete mali na cintorín zatiahnuť v sobotu o jedenástej večer a náhodný okoloidúci zalarmoval políciu až okolo deviatej ráno v nedeľu. Utrpenie tak trvalo dlhých desať hodín.

Súd potrestal migrantov, ktorí tri hodiny znásilňovali dievčinu (18): Najvyšší trest je 5 a pol roka
Ostro sledovaný súdny proces s jedenástimi násilníkmi, desiatimi prisťahovalcami a Nemcom, ktorí na jeseň 2018 zdrogovali a následne tri hodiny znásilňovali osemnásťročné dievča sa tiahol takmer dva roky. Teraz konečne padol verdikt. Odsúdených... Čítať ďalej
25 | 07 | 2020 | Timotej Dudka


Po celú tú dobu čelili dvaja chlapci útokom s prvkami mučenia. Boli bití, vyzlečení donaha a niekoľkokrát znásilnení. Obaja prežili a skončili v rukách psychiatrov s ťažkým traumou.

Hoci polícia o prípade mlčí, pretože obete nie sú plnoleté, a motív útočníkov je tak neznámy, Expressen.se uvádza, že si mladí muži mali chlapcov vytipovať náhodne.

Obaja páchatelia pochádzajú z kriminálneho prostredia, podľa serveru Ttela.se boli zrejme členmi miestneho gangu. Mladší z nich, 18-ročný násilník, má minulosť plnú zločinov, ako je napadnutie, krádeže a podobne.

„Pijeme z toalety“. Migranti hovoria o pekelných väzenských strediskách Saudskej Arábie
Kráľovstvo by malo prehodnotiť politiku masových deportácií, keďže neľudské podmienky vyvolávajú obavy zo šírenia Covid-19 Čítať ďalej
05 | 08 | 2020 | Mário Martinka


22-ročný kumpán sa dokonca zdržiaval od vlaňajšieho decembra do tohtoročného júna vo väzení. Previnil sa podpaľačstvom, keď nahádzal Molotov kokteily do predajne automobilovej spoločnosti. Vtedy mu bolo dvadsať rokov, keby bol o rok starší, dostal by najmenej dva roky, avšak kvôli zvláštnym a kritizovaným švédskym zákonom mu bol trest pre nízky vek skrátený.

Vo Švédsku sa živo špekuluje o pôvode útočníkov. Anti-prisťahovalecky orientovaný server Samnytt.se uviedol, že útočníci boli mladíci z prisťahovaleckého prostredia. Ostatné servery či televízne stanice sa o pôvode páchateľov nezmieňujú.

Biely dom vyslal 1 000 vojakov národnej gardy a 200 agentov na pomoc Kenoshe (VIDEO)
Trumpova administratíva vyslala takmer 1 000 vojakov národnej gardy a viac ako 200 federálnych agentov na podporu miestnych orgánov činných v trestnom konaní v meste Kenosha, ktoré je postihnuté nepokojmi potom, čo polícia postrelila Jacoba Blaka,... Čítať ďalej
28 | 08 | 2020 | Marek Molnár