Akcia Šašovia: Pozrite sa, čo našla NAKA v rámci zásahu proti extrémistom (foto)
13 | 08 | 2020 I Peter Haluza

Pri domových prehliadkach v rámci akcie Šašovia Národná kriminálna agentúra zaistila predmety a veci s extrémistickou tematikou. Pozrite sa aké!


Vyšetrovateľ v stredu podal podnet na podanie návrhu na vzatie do väzby Karola P., Rastislava R. a Tomáša F. Zadržali ich v rámci policajnej akcie Šašovia a sú obvinení zo zločinu výroby extrémistických materiálov. Mali sa podieľať na výrobe hudobných albumov s extrémistickou tematikou.

TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová. Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) obvinil po utorkovej (11. 8.) akcii Šašovia zo zločinu výroby a pokračujúceho zločinu rozširovania extrémistických materiálov deväť osôb. Okrem Karola P., Rastislava R. a Tomáša F. ide o Jozefa P., Radovana K., Radoslava V., Róberta T., Mareka V. a Petra S.

Podľa televízie Markíza sa u neho mali nájsť zberateľské predmety s nacistickou a hitlerovskou tematikou. Medzi zadržanými je podľa televízie aj Marek V., bubeník a manažér kapely Horkýže Slíže. Toho nakoniec podľa informácií Nového času z väzby prepustili, k čomu sa vyjadrila aj kapela na svojom facebookovom profile:



 

Polícia pritom zverejnila aj fotografiie zaistených vecí:







Foto - facebook - Polícia Slovenskej republiky

Brazília začne vyrábať ruskú vakcínu Sputnik V
V brazílskom štáte Paraná sa začína prvá významná medzinárodná spolupráca s Ruskom pri výrobe a testovaní Sputnika V. Potrebné obchodné zmluvy už obe strany podpísali. Čítať ďalej
13 | 08 | 2020 | Ivan Brožík