Zlato by mohlo podľa analytikov do troch rokov stúpnuť na 4-tisíc USD za uncu
11 | 08 | 2020 I SITA

Centrálne banky "spolupracujú ako kartel a tlačia bilióny dolárov," tvrdí šéf U.S. Global Investors.


Cena zlata by podľa analytikov v najbližších troch rokoch mohla stúpnuť až k úrovni 4-tis. USD za uncu. Tohto roku sa žltý kov vyšplhal na najvyššie úrovne od septembra 2011. Keďže pandémia koronavírusu neprejavuje známky oslabenia, investori sa uchyľujú k bezpečným aktívam a ceny zlata minulý týždeň prekročili hranicu 2000 USD za uncu.

"Je celkom možné, že zlato posilní k úrovni 4-tis. USD," povedal pre televíznu stanicu CNBC Frank Holmes, generálny riaditeľ investičnej firmy U.S. Global Investors.

Zamestnanci vyslaní na Slovensko už majú nárok na rovnaké zložky mzdy ako slovenskí zamestnanci
Zamestnanci, ktorí sú vyslaní na Slovensko, majú od konca júla tohto roka rovnako ako slovenskí zamestnanci nárok na ďalšie povinné zložky mzdy. Ide napríklad o mzdové zvýhodnenia za prácu, náhradu stravy, ubytovania či dopravy v prípade pracovnej... Čítať ďalej
11 | 08 | 2020 | SITA


Šéf U.S. Global Investors poukázal na to, že v rámci stimulov na oživenie americkej ekonomiky počas pandémie koronavírusu sú potrebné bilióny dolárov a dodal, že ministri financií krajín G20 a centrálne banky "spolupracujú ako kartel a tlačia bilióny dolárov".

"Centrálne banky tlačia peniaze s nulovými úrokmi. Pri nulových úrokoch sa zlato stáva veľmi, veľmi atraktívnym aktívom," konštatoval Holmes. Avšak Yung-yu Ma zo spoločnosti BMO Wealth Management - U.S. poukázal na dve významné udalosti, ktoré by mohli zmeniť smerovanie ceny zlata.

Jednou je vyvinutie vakcíny a druhou sú americké prezidentské voľby, povedal pre CNBC. "Domnievame sa, že ... hlavne vakcína má potenciál zmeniť niektoré faktory, ktoré teraz pôsobia v prospech zlata," poznamenal.

(1 EUR = 1,1763 USD)

Špiónsky škandál či český scenár. Ruské médiá informujú o vyhostení diplomatov zo SR
Moskva údajne chystá reakciu. Čítať ďalej
11 | 08 | 2020 | SITA