Pád dolára by položil celú americkú ekonomiku do konca roka, varuje skúsený maklér
01 | 08 | 2020 I Marek Molnár

Zdá sa, že nikto nemá obavy z klesajúceho dolára, píše skúsený maklér Peter Schiff na Twitteri, pričom americká mena sa aj naďalej znižuje oproti hlavným rivalom. Medzitým zlato pokračuje vo svojom cenovom závode a zachviľu dosiahne nové maximá, informuje portál RT.


Podľa Schiffa neznalosť „pravdepodobne zostane až pokým dolár úplne nepadne, čo sa stane vtedy, keď príde do zlomu dolárového indexu 80. Pri súčasnej miere poklesu by sa táto úroveň mohla dosiahnuť pred koncom roka, možno dokonca v deň volieb.“



Pokles amerického dolára sa v posledných týždňoch zrýchlil v dôsledku nárastu prípadov Covid-19 v Spojených štátoch a náznakov oživenia svetovej hospodárskej aktivity. Index amerického dolára ICE, ktorý sleduje spätnú väzbu šiestich hlavných rivalov, klesol v piatok o 0,4 percenta na 92,635 a obchodoval sa na najnižšej úrovni od júla 2018. Medzitým zlato pokračovalo vo svojom cenovom závode a dostalo čerstvé rekordné maximá.

"Koronavírus práve urýchlil proces poklesu dolára a Federálny rezervný systém nemôže teraz urobiť nič, aby ochránil dolár pred pádom," uviedol Schiff vo svojom podcaste.

Vysvetlil, že záporné úrokové sadzby sú v skutočnosti omnoho negatívnejšie, pretože vláda USA používa index spotrebiteľských cien CPI, „ktorý je pri súčasnej vysokej inflácii bezvýznamný“.

Rusko sa zaväzuje „recipročne“ reagovať na európske sankcie v súvislosti s hackerskými aktivitami
Európska únia ukladá sankcie jednotlivým Rusom vrátane ruskej vojenskej spravodajskej jednotky za ich údajné zapojenie do rôznych hackerských aktivít. Moskva sankcie označila za „neopodstatnené“ a naznačila zrkadlovú reakciu, informuje portál... Čítať ďalej
01 | 08 | 2020 | Marek Molnár


Podľa Schiffa zlato nahradí dolár, pretože euro a ďalšie meny nie sú pripravené nahradiť ho. "Žiadna iná mena nenahradí dolár, skutočné peniaze zaujmú svoje miesto, najmä zlato, pretože zlato tam bolo pred dolárom," uviedol a poznamenal, že dolár "urobil mizernú prácu a teraz zlato prevezme späť svoje miesto."

„Celá ekonomika je ako dom z kariet, ktorý bol vybudovaný v priebehu rokov, a Federálny rezervný systém bol architektom tohto domu. Ak dolár stratí svoj štatút, potom sa celý dom z kariet rozpadne,“ dodal na záver skúsený maklér.

Novo odhalené dokumenty tvrdia, že Bill Clinton bol na „pedofilnom ostrove“ s „mladými dievčatami“ a dlhoval Epsteinovi "láskavosť"
Novo odhalené spisy spojené s Epsteinovým prípadom obchodovania s ľuďmi naznačujú, že bývalý prezident USA Bill Clinton navštívil súkromný ostrov investora spolu s „mladými dievčatami“, informuje portál RT. Čítať ďalej
01 | 08 | 2020 | Marek Molnár