Rusko sa zaväzuje „recipročne“ reagovať na európske sankcie v súvislosti s hackerskými aktivitami
01 | 08 | 2020 I Marek Molnár

Európska únia ukladá sankcie jednotlivým Rusom vrátane ruskej vojenskej spravodajskej jednotky za ich údajné zapojenie do rôznych hackerských aktivít. Moskva sankcie označila za „neopodstatnené“ a naznačila zrkadlovú reakciu, informuje portál RT.


„Je zrejmé, že nepriateľské kroky EÚ neostanú bez našej reakcie. Ako vieme, všetko v diplomacii je recipročné,“ uviedlo ruské ministerstvo zahraničných vecí vo vyhlásení.

Vo štvrtok EÚ zaradila na čiernu listinu štyroch ruských jednotlivcov a jednotku špeciálnych technológií ruskej vojenskej spravodajskej agentúry (GRU), ktorú Brusel obviňuje zo spáchania kybernetických útokov. Sankciami boli postihnuté aj viacerí štátni príslušníci a subjekty z Číny a Severnej Kórey.

EÚ sankcionovala jednotku ruskej vojenskej spravodajskej agentúry a ďalších za hackerské aktivity
Európska únia uložila sankcie šiestim ľuďom a trom subjektom vrátane ruskej vojenskej spravodajskej jednotky za ich údajné zapojenie do rôznych hackerských aktivít, informuje portál RT. Čítať ďalej
31 | 07 | 2020 | Marek Molnár


Ruské ministerstvo zahraničných vecí obvinenia podľa medzinárodného práva odmietlo a označilo ich za „neopodstatnené“ a nezákonné. Moskva uviedla, že sankcie boli uzákonené „pod istou zámienkou“ a boli prísne politicky motivované.

Ministerstvo zahraničných vecí Spojeného kráľovstva uvítalo úsilie o sankcie a pochválilo sa, že v skutočnosti, keď EÚ ešte neurobila krok, identifikovala týchto „škodlivých činiteľov“ ako prvá. Dodala, že Spojené kráľovstvo, ktoré teraz opustilo blok, bolo „v popredí úsilia o zavedenie režimu EÚ pre počítačové sankcie“.

Aby zdiskreditovali NATO, hackeri uverejňujú falošné príbehy na skutočných spravodajských serveroch
Hackeri sa dostali na skutočné spravodajské weby a zverejnili falošné príbehy, ktoré vzbudzujú emócie zamerané proti NATO, varovala spoločnosť v oblasti počítačovej bezpečnosti Čítať ďalej
01 | 08 | 2020 | Mário Martinka