Trnavský kraj má záujem o spoplatnenie ciest II. a III. triedy

Trnavský kraj má záujem na spoplatnení vybraných úsekov ciest druhej triedy pre nákladné vozidlá.


Poslanci Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) na svojom mimoriadnom zasadnutí v stredu (29. 7.) schválili iniciovanie rokovania s Ministerstvom dopravy a výstavby SR a aktívne sa podieľať na príprave zmien v spoplatnení úsekov ciest.

"Trnavský kraj má záujem na spoplatnení vybraných úsekov ciest druhej triedy pre nákladné vozidlá medzinárodnej tranzitnej dopravy s cieľom získať finančné prostriedky na opravy ciest a zvýšiť kvalitu života obyvateľov obcí najviac dotknutých fenoménom využívania ciest nižšej kategórie ako obchádzkových trás," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Podľa predsedu kraja má ísť predbežne o deväť úsekov v kraji. "Ide o úseky, kde existuje alternatíva k cestám druhej triedy. Cieľom je, aby neexistovala pre nákladné vozidlá obchádzková trasa a neničili nám cesty nižšej triedy s úmyslom vyhnúť sa plateniu mýta," doplnil.

V rámci mandátu od poslancov bude predseda kraja rokovať s ministerstvom aj o cestách prvej triedy a riešení obchvatov miest a obcí v Trnavskom kraji. "Týka sa to predovšetkým úsekov Trnava – Holíč, dopravnej situácie v Hlohovci a úseku Medveďov – Galanta," informoval predseda samosprávneho kraja.

Tender železníc na nový systém predaja lístkov sa zasekol, doplatia na to cestujúci
Problémy s kúpou lístkov cestujúcich so Železničnou spoločnosťou Slovensko na zahraničné spoje mal vyriešiť nový systém na ich predaj. Viac ako 20 ročný systém, ktorý neustále padá, však zrejme tak skoro nahradený nebude. Čítať ďalej
30 | 07 | 2020 | Jaroslav Fabok