Pentagon zverejní utajované informácie o UFO
28 | 07 | 2020 I Mário Martinka

Už viac ako desať rokov program nachádzajúci sa v úrade námornej spravodajskej služby, rozoberá tajné udalostiach na tajných briefingoch.


Napriek tvrdeniam Pentagonu, že rozpustil kedysi tajný program na vyšetrovanie neidentifikovaných lietajúcich predmetov (UFO), úsilie o identifikáciu týchto objektov stále pretrváva. Tento program bol premenovaný a zastrčený do úradu námornej spravodajskej služby, kde úradníci pokračujú v štúdiu tajomných stretnutí vojenských pilotov s neidentifikovanými vzdušnými objektami, píše nytimes.com.

Úradníci Pentagonu nebudú diskutovať o programe, ktorý nie je utajovaný, ale zaoberá sa utajovanými skutočnosťami. Minulý mesiac sa však tento program objavil v správe výboru Senátu - v tejto správe sú uvedené výdavky na spravodajské služby krajiny na nasledujúci rok. V správe sa uvádza, že program, pracovná skupina pre neidentifikované vzdušné fenomény ( Unidentified Aerial Phenomenon Task Force ) mala „štandardizovať zhromažďovanie a podávanie správ“ o pozorovaniach nevysvetlených leteckých objektov a mala ohlásiť aspoň niektoré zo svojich zistení verejnosti do 180 dní po tom ako tieto informácie prešli procesom povolenia v spravodajských službách.

Okolo nás práve prelietajú štyri asteroidy a jeden má nemierené priamo na Zem
Začiatkom týždňa preletí okolo Zeme päť asteroidov, pričom dve indické tínedžerki objavili ďalšiu vesmírnu horninu, ktorá by mohla mať potencionálny dopad na Zem, informuje portál RT. Čítať ďalej
28 | 07 | 2020 | Marek Molnár


Zatiaľ čo úradníci na dôchodku, ktorých sa toto úsilie týka - vrátane Harryho Reida, bývalého lídra Senátu - dúfajú, že program sa bude snažiť získať dôkazy o objektoch z iných svetov, hlavným cieľom programu je zistiť, či iný národ, najmä potenciálny protivník, nepoužíva prelomovú leteckú technológiu. ktorá by mohla ohroziť Spojené štáty.

Senátor Marco Rubio, floridský republikán, ktorý je úradujúcim predsedom Výboru pre spravodajské informácie, tento mesiac povedal, že sa v prvom rade zaujíma o správy neidentifikovaných lietadiel nad americkými vojenskými základňami - a že ide o vládny záujem zistiť, kto bol za toto zodpovedný. Vyjadril obavy, že Čína alebo Rusko alebo iný protivník urobili „nejaký technologický skok“, ktorý „im umožňuje vykonávať tento druh činnosti“.

Rubio uviedol, že niektoré z neidentifikovaných leteckých objektov nad americkými základňami pravdepodobne mali technológie, ktoré nie sú v americkom arzenáli. Poznamenal však tiež: „Možno pre to existuje celkom nudné vysvetlenie. Musíme to však zistiť.“

V roku 2017, The New York Times odhalila existenciu jednotky, ktorá predchádzala pracovnú skupinu pre neidentifikované vzdušné fenomény, ktorá sa nazývala Program rozšírenej identifikácie hrozieb pre letectvo. Úradníci rezortu obrany v tom čase uviedli, že jednotka a jej financovanie vo výške 22 miliónov dolárov po roku 2012 zanikli.

Vedci z vírusového laboratória vo Wu-chane „prebehli“ na Západ
Dailymail.co.uk piše o tom, že experti z čínskeho laboratória, ktoré je podozrivé z koronavírusovej pandémie „dezertovali“ a sú teraz v rukách západnej spravodajskej služby. Tvrdil to včera večer Steve Bannon, architekt Trumpovho víťazstva v... Čítať ďalej
27 | 07 | 2020 | Mário Martinka


Ľudia, ktorí s programom pracovali, však uviedli, že program ešte stále v roku 2017 existoval a je stále v prevádzke. Vyhlásenia neskôr potvrdilo ministerstvo obrany. Program sa spustil v roku 2007 pod obrannou spravodajskou agentúrou ( Defense Intelligence Agency ) a potom bol zaradený do úradu zástupcu obrany pre spravodajské služby, ktorý zostáva zodpovedný za jeho dohľad. Koordináciu so spravodajskou komunitou však bude vykonávať Úrad námornej spravodajskej služby, ako sa uvádza v návrhu zákona o rozpočte. O operáciách po roku 2017 bolo zverejnených len málo informácií.

Predchádzajúci riaditeľ programu v Pentagone, Luis Elizondo, bývalý vojenský spravodajský úradník, ktorý rezignoval v októbri 2017 po 10 rokoch fungovania programu, potvrdil, že nová pracovná skupina sa vyvinula z pokročilého leteckého programu. „Už sa nemusí skrývať v tieni,“ povedal Elizondo. „Bude mať novú transparentnosť.“ Elizondo patrí medzi malú skupinu bývalých vládnych úradníkov a vedcov s bezpečnostnými previerkami, ktorí bez predloženia fyzického dôkazu tvrdia, že sú presvedčení o tom, že do Zeme narazili predmety neurčeného pôvodu s materiálmi, ktoré boli prevezené na štúdium.

Program Pentagonu už viac ako desať rokov organizuje tajné brífingy pre kongresové výbory, vedúcich leteckých spoločností a ďalších vládnych úradníkov - toto vyplýva z rozhovorov s ľuďmi, ktorí na programe participovali a z odtajnených dokumentov týkajúcich sa brífingov. V niektorých prípadoch sa našli reálne vysvetlenia pre predtým nevysvetlené incidenty. Aj keď niektorým fenoménom chýba možné pozemské vysvetlenie, neznamená to, že fenomén je mimozemského pôvodu, tvrdí astrofyzik.

Francúzske katedrály v plameňoch: „Záverečná etapa de-kresťanizácie“?
„Musíme skúsiť všetko, kým je stále možné, zachrániť našu civilizáciu. Naša civilizácia je postavená na gréckom, rímskom, židovsko-kresťanskom dedičstve.“ - Alain Finkielkraut, autor, L'Opinon, 17. decembra 2013. Čítať ďalej
27 | 07 | 2020 | Mário Martinka


Reid, bývalý demokratický senátor z Nevady, ktorý sa usiloval o financovanie U.F.O. programu uviedol, že je presvedčený, že sa mohli na Zemi vyskytnúť predmety neznámeho pôvodu a že by sa mali tieto získané materiály preštudovať. „Keď som sa na to pozrel, dospel som k záveru, že existujú správy - niektoré boli vecné, iné nie - že existujú materiály, ktoré vláda a súkromný sektor mali,“ uviedol v rozhovore Reid.

Na nezávislé overenie neboli zverejnené žiadne artefakty z vyššie spomenutých. Niektoré získané objekty, ako napríklad neobvyklé kovové fragmenty, boli neskôr z laboratórnych štúdií identifikované ako umelo vyrobené. Eric W. Davis, astrofyzik, ktorý pracoval ako subdodávateľ a následne konzultant pre U.F.O. program Pentagonu od roku 2007 uviedol, že v niektorých prípadoch sa doteraz neurčil pôvod materiálov, čo ho viedlo k záveru, že takýto materiál sme „nemohli urobiť sami.“

Obmedzenia týkajúce sa diskusie o utajovaných programoch - a nejednoznačnosť informácií uvedených v neutajovaných informácií z brífingov - postavili úradníkov, ktorí študovali U.F.O., do pozície, kde museli uviesť svoje stanoviská bez toho, aby k nim predložili akýkoľvek spoľahlivý dôkaz. Davis, ktorý teraz pracuje pre spoločnosť Aerospace Corporation, uviedol, že agentúre ministerstva obrany poskytol v marci utajovaný brífing o získavaní údajov z „vozidiel vyrobených mimo ( nášho ) sveta“.

Rusko poráža USA v boji o obrovský čínsky trh s energiou
Podľa správ z portálu Bloomberg sa v júni vyviezlo okolo 396 000 ton ruského skvapalneného zemného plynu (LNG), pričom ide o nárast 20,7% v porovnaní s májom, informuje portál RT. Čítať ďalej
28 | 07 | 2020 | Marek Molnár


Davis uviedol, že 21. októbra 2019 tiež predsedal tajnému briefingu, ktorý sa týkal vyhľadávania nevysvetliteľných predmetov zamestnancom Výboru pre ozbrojené sily Senátu a o dva dni neskôr zamestnancom spravodajského výboru Senátu.
Zamestnanci výboru neodpovedali na žiadosti o pripomienky k danej záležitosti.

Verejná fascinácia UFO tématikou pritiahla prezidenta Trumpa, ktorý v júnovom rozhovore povedal svojmu synovi Donaldovi Trumpovi ml., že sa dozvedel „veľmi zaujímavé“ veci o Roswelli - meste v Novom Mexiku, ktoré je ústredným bodom špekulácií o existencii UFO. Prezident váhal, keď sa ho spýtali, či odtajní akékoľvek informácie o Roswelli. „Musím o tom popremýšľať,“ povedal.

V každom prípade by sa podľa Reida malo zverejniť viac informácií ohľadom tohto fenoménu, aby sa objasnilo, čo je známe a čo nie. "Je nesmierne dôležité, aby informácie o objavení fyzického materiálu alebo získaného plavidla vyšli ( na svetlo sveta )," vyhlásil.

Pohľad na Čínu a Ujgurov
Svet konečne začína reagovať na zvyšujúce sa množstvo dôkazov o hroznom porušovaní ľudských práv v Sin-ťiangu Čítať ďalej
27 | 07 | 2020 | Mário Martinka