"Nie je potrebné robiť kópiu Progresívneho Slovenska alebo SaS-ky," povedala Remišová
26 | 07 | 2020 I Peter Haluza

Vyše štyristo miliónov eur, určených na 13. dôchodky, koalícia venovala bankám, povedal podpredseda strany Smer-SD a bývalý minister financií Ladislav Kamenický.


"Je veľmi dôležité, aby sme sa neokopávali zozadu do členkov. Kto má víziu pres stranu, nech ide, nech sa postaví a nech zabojuje," povedala v relácii Na telo plus k situácii v strane Za ľudí pred snemom, na ktorom sa má voliť nový predseda, podpredsedníčka strany a jedna z kandidátiek Veronika Remišová.

Jej víziou pre stranu je byť stredovou antipopulistickou stranou. „Miro Kollár má liberálnejšiu víziu strany, ja si myslím, že nie je potrebné robiť kópiu Progresívneho Slovenska alebo SaS-ky," povedala Remišová. Podľa nej nie je momentálne riešením ani vízia Juraja Šeligu, ktorý presadzuje spájanie sa s inými subjektmi, lebo momentálne je potrebné budovať vlastnú identitu strany.

Ako v relácii uviedol podpredseda strany Smer-SD Ladislav Kamenický, vláda si z rozpočtu spravila trhací kalendár.  "Vláda na začiatku koronakrízy šetrila, nedala tam kde bolo treba a vidíme to aj na náraste nezamestnanosti," vyhlásil bývalý minister financií.

Súčasnej koalícii vytkol, že vyše štyristo miliónov eur, určených na 13. dôchodky, venovali bankám. "Vidieť tu absolútne diletanstvo a ekonomika bude trpieť," dodal L. Kamenický.

Desivá štatistika: Násiliu bolo počas dospelosti vystavených 34 percent žien na Slovensku
Miera nahlasovania páchania násilia na ženách je vo veľkej miere nedostačujúca, týka sa to aj Slovenska. Čítať ďalej
26 | 07 | 2020 | SITA