Manželka sudcu Sklenku fakturovala Kočnerove úplatky firme spájanej so Zsuzsovou
22 | 07 | 2020 I Jaroslav Fabok

Bývalý sudca Vladimír Sklenka pred vyšetrovateľmi vypovedá nielen o korupcii na bratislavskom súde. Povedal aj o tom, že jeho manželka Dáša mala fakturovať úplatky Mariana Kočnera firme, ktorá je spájaná s obvinenou Alenou Zsuzsovou. 


Podľa portálu Topky.sk mal Sklenka, ktorého obvinenie z korupcie je dočasne odložené a nachádza sa v pozícii svedka, vypovedať, že jeho manželka Dáša Sklenková mala prostredníctvom svojej firmy legalizovať úplatky od Kočnera. 

Sklenková totiž vystavila faktúru za preklady technických listov firme vo Vrábľoch, ktorej vtedajší šéf vlastnil biely Mercedes, na ktorom sa Zsuzsová vozila aj v čase, keď ju zadržala NAKA. Problémom je aj to, že Sklenková nemá podľa obchodného registra v predmete svojho podnikania prekladateľské činnosti a mohla tak faktúru vystaviť neoprávnene. 

Ak by sa ukázalo, že je výpoveď bratislavského sudcu Sklenku relevantná, jeho manželka sa v tomto prípade mohla dopustiť trestného činu neoprávneného podnikania. Podľa odborníkov sa trestná sadzba pohybuje až do ôsmich rokov odňatia slobody, no súd môže zakázať aj výkon podnikateľskej činnosti na 1 až 10 rokov. 

Africký mor ošípaných sa rozšíril do ďalšieho okresu, zasiahol Rožňavu
Od prvého prípadu pozitívneho nálezu afrického moru ošípaných (AMO) na území Slovenska uplynul takmer rok a počas tohto obdobia sa nákaza rozšírila v poradí už do piateho okresu na Slovensku. Čítať ďalej
22 | 07 | 2020 | SITA


Správy z Threemy odhaľujú, že Sklenka si mal s Kočnerom o inkriminovaných faktúrach písať začiatkom roka 2018. „Prosím ťa sme sa bavili, že v septembri vieme na firmu manželke dať objednávku? Vieme? 11?,“ písal v tej dobre Sklenka Kočnerovi. Ten ho následne ubezpečil, že všetko má byť v poriadku a faktúra je zaplatená. 

„Vymyslel som to tým spôsobom, kde vlastne manželka vykonala nejakú službu na základe zákazky, ktorú mi pomohol sprostredkovať pán Kočner. Ona na základe jej objednávky uvedenú službu vykonala a mi to odovzdala. Potom vystavila faktúru príslušnej firme, manželka z toho odviedla DPH. Manželka o uvedenom spôsobe nevedela. To vlastne tú službu, ktorú vykonala boli preklady technických listov, ktoré mi odovzdala aj som to zahodil,“ vypovedal podľa topky.sk na NAKA Sklenka. 

Exsudca dodal, že po medializovaní informácií sa jeho vzťah s manželkou zhoršil a dokonca sa skloňuje aj rozvod. No sumu, ktorú Dáša Sklenková mala za preklady technických listov dostať, neskôr prostredníctvom dobropisu firme sídliacej vo Vrábľoch vrátila a to vrátane DPH. 

Pre podozrenie z legalizácie príjmu z trestnej činnosti voči Sklenkovej manželke bolo medzičasom na prokuratúre podané trestné oznámenie. Podľa prokuratúry sa vec nachádza v štádiu preverovania a vo veci doposiaľ nebolo začaté trestné stíhanie ani vznesené obvinenie voči konkrétnej osobe. 

14 ľudí postrelených pred domom smútku v Chicagu
Štrnásť ľudí bolo v utorok zranených počas streľby na pohrebe. Polícia prehľadáva okolie aby našla podozrivých. Čítať ďalej
22 | 07 | 2020 | Mário Martinka