14 ľudí postrelených pred domom smútku v Chicagu
22 | 07 | 2020 I Mário Martinka

Štrnásť ľudí bolo v utorok zranených počas streľby na pohrebe. Polícia prehľadáva okolie aby našla podozrivých.


Najmenej 60 nábojníc bolo získaných z rohu 79. ulice a Carpenter street v Chicagskej štvrti Auburn Gresham, kde streľba začala krátko pred 19:30. Predstaviteľ polície, Eric Carter povedal, že streľbu spustilo osadenstvo čierneho auta, ktoré išlo okolo smútiacich. Niektorí smútiaci paľbu aj opätovali.  "Potom vozidlo uprostred bloku havarovalo a zastavilo sa," povedal Carter novinárom, píše nypost.com.

„Osoby z vozidla následne vystúpili a rozutekali sa viacerými smermi. V súčasnosti vypočúva náš detektív jednu záujmovú osobu v tejto oblasti.“ "O 14 zranených sa stará päť nemocníc," uviedol. „Momentálne nie je stav zranených známy.“ Polícia nezverejnila podrobnosti o pohrebe a uviedla, že vyšetrovanie prebieha.

Rukojemnícka dráma na Ukrajine sa skončila; únoscu zadržali
Rukojemnícka dráma v ukrajinskom meste Luck sa v utorok večer skončila. Polícia únoscu zadržala, pričom rukojemníci vyviazli bez zranení, informovala agentúra AP. Čítať ďalej
22 | 07 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR


"Naši detektívi budú viesť vyšetrovanie prinajmenšom do zajtra," uviedol Carter. "Dúfame, že komunita má nejaký záznam alebo niečo vie, čo pomôže detektívom v ich vyšetrovaní. Dúfame, že sa dostaneme k informáciám, ktoré pomôžu vyriešiť tento zločin."

Carter uviedol, že na pohrebe bolo aj auto Chicagskej polície práve „na preventívne účely.“ Streľba prichádza v čase, keď je Veterné mesto aj naďalej pod tlakom množstva zbraní v obehu.

Polícia uviedla, že v pondelok bolo postrelených 25 ľudí, štyria z nich smrteľne. Počas víkendu pred pondelkom bolo pri streľbe postrelených 63 obetí a 12 ľudí bolo zabitých.

Boh, potraty a lepšia akustika: Kanye West začína kampaň s chaotickým zjazdom
Rapperov nesúvislý a emocionálny príhovor, ktorý zahŕňal ideu 1 milióna dolárov pre nové matky bol skoro prehlušený hlučným davom v Charlestone. Čítať ďalej
20 | 07 | 2020 | Mário Martinka