Matovič sa pochválil peniazmi z Bruselu, netuší však, ako ich použije
22 | 07 | 2020 I Jaroslav Fabok

Premiér Igor Matovič (OĽaNO) hovoril po návrate z bruselského samitu o geniálnej správe pre Slovensko. Z európskeho fondu obnovy totiž budeme mať na najbližších sedem rokov k dispozícii 43,8 miliardy eur. Kritici sa však premiéra pýtajú, na čo sedel štyri dni v Bruseli keď netuší, na aké projekty peniaze vlastne použije. 


K tomu, aby sme európske peniaze vôbec mohli dostať, potrebujeme v októbri predložiť predbežný reformný plán, ako budeme s desiatkami miliónov eur nakladať. Matovič ale po svojom prílete z Bruselu o konkrétnych plánoch nehovoril a spomenul len všeobecné budovanie kanalizácií, čističiek či výstavbu nemocníc za čo zožal vlnu kritiky, píše denník Plus jeden deň. 

Do premiéra sa vzápätí obul šéf Smeru Robert Fico, ktorý povedal, že po samite telefonoval s viacerými premiérmi. „Všetci sa ma pýtajú – preboha, čo za šaša ste to sem poslali. Nevie žiadny jazyk, chodí tu po kútoch, fotí sa s policajtmi, nič nevybavuje, do ničoho sa nestará,“ vyslovil sa Fico a dodal, že Matovič mohol pre Slovensko vyjednať lepšie podmienky a krajinu pripravil o milióny. 

Matovič provokuje a odvádza pozornosť lebo má strach, tvrdia odborníci
Typickým znakom verejného prejavu premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) je spŕška nadávok smerovaná na všetkých jeho názorových oponentov. Podľa odborníkov Matovič odvádza pozornosť preto, aby sám voči sebe nemusel vyvodzovať zodpovednosť.... Čítať ďalej
22 | 07 | 2020 | Jaroslav Fabok


Ku kritike sa pridal aj šéf Klubu 500 Vladimír Soták, ktorý sa na Matovičovu adresu vyjadril pomerne ostro. „Nech si zožerú tie peniaze, keď nechápu na čo to je. Načo sedel predseda vlády 4 dni v Bruseli, aby tu prišiel a vykladal nám k***tiny?,“ zaznelo z jeho úst. 

S priebehom samitu je nespokojný aj analytik INESS Radovan Ďurana. Analytik prirovnal samit k tržnici, kde sa jednotliví predstavitelia bavili o tom, kto koľko vyhral alebo nevyhral. Na konci dňa však podľa neho nemáme pripravené reformy a netušíme, na čo získané prostriedky minieme. 

„V krátkom čase tlačí krajiny do veľkých investičných programov, pričom tieto programy ani nie sú pripravené a s koronakrízou nesúvisia. Koronavírus nezničil žiaden dom, žiadnu diaľnicu, nespôsobil žiadnu povodeň. Žiadne akútne problémy, ktoré by brzdili ekonomiku neexistujú,“ vyjadril sa Ďurana. 

Podľa denníka Plus jeden deň môže všetko napokon dopadnúť tak, že politici budú nasilu vymýšľať zbytočné projekty určené na to, aby mohli byť európske peniaze vyčerpané. „To je presne to, čo sme nechceli. Navyše, tieto prostriedky nie sú zadarmo,“ povedal Ďurana. 

Beňová tvrdo naložila Matovičovi: Má vraj výraz podomového exorcistu!
Premiér Matovič je podľa Moniky Beňovej patologický klamár, ktorý len rekrutuje nenávisť a vulgárnosť. Čítať ďalej
22 | 07 | 2020 | Peter Haluza