Sýrske štátne médiá obviňujú Izrael z pondelkového raketového útoku na Damask (VIDEO)
21 | 07 | 2020 I Marek Molnár

Štátne médiá informovali o aktivite sýrskej vzdušnej obrany, keď v hlavnom meste Damask zostrelili „nepriateľské ciele“. Zábery, ktoré sa objavili na internete, ukazujú výbuchy na oblohe nad mestom, informuje portál RT.


Neskoro v pondelok sa Damask dostal pod raketový útok. V meste bolo možné počuť sirény, zatiaľ čo systémy protivzdušnej obrany zostrelili prichádzajúce strely.

Sýrske štátne médiá informovali, že rakety leteli z Golanských výšin, pričom ide o Izraelom okupovanú oblasť.



Niekoľko videí zo scény zobrazuje projektily na oblohe. Zábery naznačujú, že sýrska armáda zostrelila najmenej jeden cieľ.



Doteraz sa neobjavili žiadne informácie o možných obetiach a škodách na zemi.

Hlavné mesto Sýrie, ako aj ďalšie miesta v celej krajine, sa bežne dostávajú pod záhadné raketové útoky. Zatiaľ čo sýrska vláda pripisuje takéto útoky Izraelu, Tel Aviv zriedka komentuje jeho zapojenie.



V zriedkavých prípadoch sa izraelský premiér Benjamin Netanjahu minulý rok otvorene vychvaľoval o tom, že jeho armáda vykonáva „stovky“ leteckých útokov na sýrskom území, pričom zdôraznil potrebu zabrániť tomu, aby sa tam usadil Irán. Sýria je hostiteľom niekoľkých iránskych vojenských poradcov, ktorých pozval Damask na pomoc krajine v boji proti medzinárodnému terorizmu.

Zabudnite na ruských hackerov: Skutočným nebezpečenstvom sú USA, ktoré chcú nahromadiť britské vakcíny
Keď vedci z Imperial College London začínajú 2. kolo testovania vakcíny proti Covid-19, vedúci projektu odhalil, že vláda Spojeného kráľovstva ho naliehavo vyzvala, aby dokončili pokus doma, aby sa USA nedostali k vakcínam, informuje portál... Čítať ďalej
21 | 07 | 2020 | Marek Molnár