Zabudnite na ruských hackerov: Skutočným nebezpečenstvom sú USA, ktoré chcú nahromadiť britské vakcíny
21 | 07 | 2020 I Marek Molnár

Keď vedci z Imperial College London začínajú 2. kolo testovania vakcíny proti Covid-19, vedúci projektu odhalil, že vláda Spojeného kráľovstva ho naliehavo vyzvala, aby dokončili pokus doma, aby sa USA nedostali k vakcínam, informuje portál RT.


Profesor Robin Shattock, riaditeľ projektu univerzitnej vakcíny proti koronavírusu, odhalil, že jeho vedci majú „úmyselnú politiku“, aby urobili experimentálny test vakcíny proti Covid-19 vo Veľkej Británii. „Vláda Spojeného kráľovstva ich povzbudila a ubezpečila, že v Spojenom kráľovstve je miesto pre výrobu vakcíny."

V piatkovom rozhovore pre Sky News naznačil, že predstavitelia sa obávajú, že by Trumpova administratíva by mohla všetky vakcíny vykúpiť.

"Jednou z vecí, ktorá znie alarmujúco, je nacionalizmus, pri ktorom chcú všetko vykúpiť," vysvetlil s odkazom na americkú bitku, pri ktorej USA vykúpil všetky zásoby Remdesiviru, drahého koronavírusového lieku vyrobeného farmaceutickou spoločnosťou Gilead v USA.

Rokovania o fonde obnovy Európskej únie po koronakríze uviazli v slepej uličke
Lídri Európskej únie možno dohodu o fonde obnovy nedosiahnu ani počas nedele. Čítať ďalej
19 | 07 | 2020 | SITA, Andrej Bančanský


Shattock odmietol správu, ktorú začiatkom tohto týždňa zverejnili spravodajské služby Spojeného kráľovstva v spojení s USA a Kanadou, že „ruskí hackeri“ prenikli do subjektov zapojených do výskumu vakcín. Namiesto toho vyzval krajiny, aby sa spojili a uvoľnili vakcínu „čo najrýchlejšie za dostupnú cenu“, aby odradili problém predátorských subjektov využívajúcich vysoké náklady a nedostatok dodávok na predaj falošných očkovacích látok.

Správa, ktorá trvala na tom, že je „veľmi pravdepodobné“, že Rusko stojí za hackerskými útokmi na výskum vakcín proti koronavírusom, nevysvetlila, prečo by Moskva, ktorej vlastná vakcína sa už nachádza v klinických skúškach fázy 3, prešla výskumom zo Spojeného kráľovstva a USA, ktorých vlastné projekty vakcíny sú nanajvýš vo fáze 1 alebo 2.

Imperial College bola zdrojom teraz neslávne známeho modelu pre Covid-19, ktorý predpovedal 500 000 úmrtí v Spojenom kráľovstve, čím spustil katastrofálne blokovacie opatrenia, ktoré uvrhli mnohé krajiny do špirály ekonomickej smrti. Počítačový kód použitý v modeli bol neskôr zistený ako hraničný, zatiaľ čo zodpovedný profesor, Neil Ferguson, bol prichytený pritom, ako porušil jeho vlastnú izoláciu.

Prvá čínska klimatická štrajkujúca bola varovaná: ukonči to alebo sa nevrátiš do školy
Ou Hongyi, ktorá sa zúčastnila protestu #FridaysforFuture, hovorí, že jej bolo povedané, že sa nemôže vrátiť do školy, pokiaľ nezastaví svoj aktivizmus. Čítať ďalej
20 | 07 | 2020 | Mário Martinka


Ferguson má dlhoročné skúsenosti so silným nadhodnocovaním úmrtí na pandémiu - jeho divoké predpovede viedli k strašnému utrateniu britského dobytka, z ktorého sa toto odvetvie nikdy v skutočnosti nezotavilo - napriek tomu si v USA podobne ako Anthony Fauci zachováva dôveryhodnosť medzi vládnymi úradníkmi, ktorí o vede vedia ešte menej.

Vakcína inštitútu je založená na RNA a je určená na spustenie buniek príjemcu, aby vytvorili segmenty proteínov koronavírusu, ktoré teoreticky stimulujú imunitnú reakciu, ktorá chráni pred skutočným vírusom. Žiadna RNA vakcína sa nikdy nedostala na trh, hoci ich vyvíja viac inštitútov.

Americká farmaceutická spoločnosť Moderna pracuje na vlastnej vakcíne proti RNA s predbežnými výsledkami, ktoré ukazujú, že stimuluje protilátky, ale všetci príjemcovia vysokých dávok mali závažné vedľajšie účinky. Vlastná vakcína Imperial College podľa Shattocka nezasahuje do žiadnych bezpečnostných problémov.

Nemeckí a ruskí vedci vyvíjajú „sodíkový sendvič“, ktorý by mohol nahradiť lítiové batérie
Vedci v Rusku a Nemecku vyvinuli nový spôsob „hromadenia“ sodíka na výrobu lacnejších a účinnejších batérií, ktoré by nakoniec mohli byť alternatívou k sériovo vyrábanej a environmentálne nepriaznivej lítiovej batérii, informuje portál... Čítať ďalej
19 | 07 | 2020 | Marek Molnár