NATO „prekvapili“ ruské ponorky v blízkosti amerických hraníc
03 | 07 | 2020 I Preklad: Redakcia HD

Najmodernejšie ruské ponorky sú pre americké radary zrejme „neviditeľné“, píše Komsomolská pravda.


Predstavitelia NATO až po pol roku oficiálne potvrdili, že ruské ponorky koncom minulého roka preukázali svoju silu počas cvičení v severnom Atlantiku blízko chránených oficiálnych vôd USA. „Cvičenia“ sa zúčastnilo desať najmodernejších ruských ponoriek.


Podľa denníka Wall Street Journal išlo o „najväčšie cvičenie od konca studenej vojny“. Manévre podľa amerického denníka preukázali „silu a ambície ruskej flotily chrániť svoje územie“.


Ruské stíhacie lietadlo Su-30 v piatok "odprevadilo" tri špionážne lietadlá USA (VIDEO)
Ruská armáda zverejnila videozáznam ukazujúci okamih, ako stíhacie lietadlo Su-30 v piatok zachytilo skupinu amerických špionážnych lietadiel nad Čiernym morom, pričom ich odprevadilo až k južným hraniciam, informuje portál RT.. Čítať ďalej
27 | 06 | 2020 | Marek Molnár

NATO uviedlo, že Rusko vysiela už dlhší čas „čoraz viac“ ponoriek do oblastí Atlantického oceánu, kde môžu predstavovať hrozbu pre vojnové lode NATO a tiež samotnú americkú infraštruktúru.


„Sledujeme to už dlhšiu dobu. Ruské ponorky sú pri našich brehoch stále častejšie a čoraz dlhšie,“ uviedol viceadmirál Keith Blount, šéf Spoločného námorného velenia NATO pre Severný Atlantik.


Americký National Interest už pred časom nazval ruskú ponorku „Severodvinsk“ triedy „Popol“ takmer „nepolapiteľnou“. Podľa National Interest v roku 2018 americké námorníctvo, ktoré sledovalo pohyb ruskej ponorky v Atlantickom oceáne, nepochopiteľne „stratilo“ najmodernejšiu ruskú ponorku z radarov na niekoľko týždňov.


Čína má vo vývoji údajne úplne novú stíhačku. Toto o nej zatiaľ vieme
Správy naznačujú, že Čína je pripravená predviesť novú stíhačku budúci rok. Rastúce ukazovatele poukazujú na to, že to bude pravdepodobne prepracovaná verzia bojového lietadla FC-31 a objaví sa už v roku 2021, píše... Čítať ďalej
02 | 07 | 2020 | Mário Martinka