Ministerke M. Kolíkovej radí aj jej bývalá šéfka L. Žitňanská
03 | 07 | 2020 I TASR

Lucia Žitňanská radí Kolíkovej pri príprave nového obchodného registra, zmien Obchodného zákonníka či zákona o konkurze a reštrukturalizácii.


Ministerke spravodlivosti Márii Kolíkovej (Za ľudí) radí jej bývalá šéfka v tomto rezorte Lucia Žitňanská. TASR to potvrdil Peter Bubla z tlačového oddelenia ministerstva.

Kolíková pôsobila ako štátna tajomníčka Ministerstva spravodlivosti (MS) SR za Žitňanskej vedenia, a to v rokoch 2010 až 2012 a 2016 až 2018. Exministerka je poradkyňou pre rekodifikáciu Občianskeho zákonníka či zákona o obchodných spoločnostiach.

Lucia Žitňanská, ktorá pôsobí ako akademička, radí Kolíkovej aj pri príprave nového obchodného registra, zmien Obchodného zákonníka, zákona o konkurze a reštrukturalizácii či zmien v zákone o Registri partnerov verejného sektora. V oblasti občianskeho práva ministerke radí tiež akademik Milan Hlušák.

Hipš upozornil Matoviča na cyperské schránkové firmy, v ktorých je Kollár spoločníkom
Juraj Hipš, predseda strany SPOLU, vyzval premiéra Igora Matoviča aby sa zameral na niektoré firmy Borisa Kollára. Predseda parlamentu je totiž spoločníkom vo firmách, ktoré dlhodobo nepodávajú účtovné závierky a daňové priznania. Čítať ďalej
03 | 07 | 2020 | Jaroslav Fabok


Odborný tím na ministerstve doplnili aj poradca na Ústavnom súde SR Tomáš Hubinák a akademička pôsobiaca na Trnavskej univerzite v Trnave Lucia Berdisová. "Ide o poradcov pre oblasť ústavného práva, osobitne pre otázky, ktoré súvisia s ústavným právom naprieč opatreniami, ktoré plánujeme," vysvetlil Bubla.

Poradcom Kolíkovej pre oblasť väzenstva je bývalý riaditeľ väznice v Leopoldove Pavel Zbojek. "Väzenstvo vnímame ako dôležitú súčasť ministerstva spravodlivosti, ktorému sa chceme venovať v záujme skvalitňovania všetkých činností zboru vrátane vytvárania priaznivejších podmienok pre výkon služby príslušníkov zboru a prácu zamestnancov zboru," uzavrel Bubla.

Politika bez tváre, alebo ako bojovať proti sebe
Vďaka súčasnej polickej situácii stratili tvár už úplne všetci. Čítať ďalej
02 | 07 | 2020 | Aneta Leitmanová