Hipš upozornil Matoviča na cyperské schránkové firmy, v ktorých je Kollár spoločníkom
03 | 07 | 2020 I Jaroslav Fabok

Juraj Hipš, predseda strany SPOLU, vyzval premiéra Igora Matoviča aby sa zameral na niektoré firmy Borisa Kollára. Predseda parlamentu je totiž spoločníkom vo firmách, ktoré dlhodobo nepodávajú účtovné závierky a daňové priznania. 


„Všimol som si, že s Borisom Kollárom ste kamaráti. Aj keď on je tiež zlodej. Veď viete, kradol myšlienky iných. Škoda, že keď ste ho obhajovali, nemali ste nejaké cool tričko o zlodejine. Hodilo by sa vtedy viac ako oblek,“ oslovil Hipš premiéra na svojom Facebooku vo štvrtok. 

Matoviča upozornil najmä na cyperskú schránkovú firmu STROOTON Ltd., s ktorou má Kollár vlastniť firmu BSSC. „Ona tiež sídli na Cypre a je to rovnaká schránka, o akých ste hovorili aj v predvolebnom videu,“ vysvetľuje v statuse šéf mimoparlamentnej strany SPOLU. 

Šéf Štatistického úradu podpísal zmluvu s J&T bez odobrenia vládou
Štatistický úrad SR sa má začiatkom budúceho roka presťahovať do budovy, ktorú vlastní J&T Real Estate. Jeho riaditeľ Alexander Ballek podpísal s J&T zmluvu bez toho, aby mu tento krok odobrila vláda. Čítať ďalej
02 | 07 | 2020 | Jaroslav Fabok


Hipš premiéra vyzval, aby sa predsedu hnutia Sme rodina opýtal na skutočného majiteľa tejto schránkovej firmy a taktiež na to, s kým firma obchodovala. Matovičovi spolu s požiadavkou pripomenul, že bol sám pred voľbami na Cypre.

V polovici februára 2020 ešte ako opozičný politik ukazoval šéf hnutia OĽaNO miesta, na ktorých sídlia schránkové firmy Penty. Terajší premiér v tej dobe Cyprus navštívil spolu so svojimi straníckymi kolegami Eduardom Hegerom a Marekom Krajčím. 

Nechceme tejto vláde škodiť, ale naopak pomôcť. Aby sa zbavila kazítok, ktoré by mohli naštrbiť dôveru voči novej vláde,“ uzatvára Hipš v statuse s tým, aby Matovič odpovede zverejnil buďto na jeho Facebookovej stránke alebo na tlačovej besede. 

Politika bez tváre, alebo ako bojovať proti sebe
Vďaka súčasnej polickej situácii stratili tvár už úplne všetci. Čítať ďalej
02 | 07 | 2020 | Aneta Leitmanová