Politika bez tváre, alebo ako bojovať proti sebe
02 | 07 | 2020 I Aneta Leitmanová

Vďaka súčasnej polickej situácii stratili tvár už úplne všetci.


Predseda Smeru-SD momentálne varí z vody. Pre kauzu plagiátorstva Andreja Danka nechce dať návrh na odvolanie súčasného predsedu parlamentu Borisa Kollára, lebo by išiel sám proti sebe. Ak ani vtedy nepodporil odvolávanie úspešného „kopírkára“, teraz musí iba tíško prihliadať, ako sa v tom súčasná koalícia varí a on nemôže priložiť pod kotol.

Okrem toho musí riešiť problémy s vlastnou polorozpadnutou stranou. Nečakane to vyriešil zapojením mladých ľudí, ktorých chce dokonca aj na pozície podpredsedov strany. Kým dlhé roky to boli iba jeho najbližší, po ohlásení detailov nového Pellegriniho politického subjektu sa zrazu začal zaujímať aj o mladšiu voličskú základňu.

Odstúp, ale ostaň s nami
Nakoniec tu možno budeme mať koalíciu bez koaličných "partnerov". Čítať ďalej
01 | 07 | 2020 | Arpád Németh


Problém má ale aj jeho najnovší súper - Pellegrini. V podstate povedal už všetko čo mal na jazyku a teraz si radšej niekde lieta na lietadielku. Namiesto prípravy nejakých relevantných návrhov napríklad na ekonomické oživenie Slovenska, ktoré aktuálna vláda zjavne nie je schopná pripraviť, rieši len seba a svoj nový politický projekt. Stačil sa síce rýchlo vyjadriť a odsúdiť Kollára, ale rýchlo sklapol, rovnako ako Fico. Minulosť ťa dostane!

Zúfalstvo pokračuje aj na strane koalície, keď Matovič preventívne začal opäť riešiť možné sprísňovanie opatrení v súvislosti s koronavírusom, lebo veď treba prekryť aktuálne problémy s možným rozpadom vlády. Kollár medzitým preventívne rieši Muránsku planinu a kiskovci stále len svoje mizivé percentá a boj o prázdne predsednícke kreslo. Kiska sa radšej opäť zdúchol.

Leto sa začalo a ani len politológovia nedokážu odhadnúť, ako sa toto všetko skončí. Väčšina vsádza na to, že koalícia vydrží, ale to by stratili tvár úplne všetci. Aj keď ju v podstate aj tak nikdy nemali.

Šéf Štatistického úradu podpísal zmluvu s J&T bez odobrenia vládou
Štatistický úrad SR sa má začiatkom budúceho roka presťahovať do budovy, ktorú vlastní J&T Real Estate. Jeho riaditeľ Alexander Ballek podpísal s J&T zmluvu bez toho, aby mu tento krok odobrila vláda. Čítať ďalej
02 | 07 | 2020 | Jaroslav Fabok