Policajti diskutovali o vraždení "ne**ov" a tak ich vyhodili
25 | 06 | 2020 I Marek Molnár

Traja policajti v Severnej Karolíne prišli o prácu po náhodnom zaznamenaní jich kontroverzných rozhovorov, v ktorých hovoria o „zabití n****v“ a tiež vyzývajú na novú občiansku vojnu, informuje portál RT.


Policajti Kevin Piner, James Gilmore a Jessie Moore boli v stredu prepustení z policajného oddelenia vo Wilmingtone po tom, čo bolo odhalené vnútorné vyšetrovanie, ktoré ukázalo, že títo traja mali na videu s prerušovanou kamerou šokujúce rasistické poznámky a pochvaľovali si rasové násilie .

Krátko po protestoch proti vražde Georga Floyda, dôstojník WPD, ktorý bol poverený mesačnými auditmi záberov z policajných áut, narazil na to, čo považoval za „náhodnú aktiváciu kamery“ v Pinerovom policajnom aute.

V prvom z dvoch rozhovorov sa Piner sťažuje Gilmorovi, že ich oddelenie je preplnené „čiernymi ľuďmi“. Neskôr Piner dodá, že čierni dôstojníci WPD sú „zlými novinkami“ a „kusami ho*ien“.

"Pozrime sa, ako sa o neho jeho chlapci postarajú, keď situácia zhustne, uvidíme, či mu nevpália guľku do hlavy," povedal Piner o svojom kolegovi.

EÚ uvažuje o zákaze vstupu na kontinent cestujúcim z USA
Európska únia zvažuje, že zakáže vstup cestujúcim z tretích krajín s výrazným výskytom nákazy novým koronavírusom vrátane Spojených štátov. Informovala o tom v stredu spravodajská stanica CNN s odvolaním sa na vyjadrenia nemenovaných predstaviteľov... Čítať ďalej
24 | 06 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR


Druhá konverzácia je ešte jasnejšia. Piner povedal Moorovi, že verí, že sa blíži ďalšia „občianska vojna“ a že je na to „pripravený“. Keď sa diskusia zmení na „stanné právo“, Piner hovorí: „Keď to začne tak vbehneme do ulíc a začneme zabíjať s****ých n****v. Nemôžem sa dočkať. Bože, nemôžem sa dočkať.“

Aj keď Moore odpovedal, že by to neurobil a nazval Pinera „šialeným“, Moore zasa hovorí, že sudkyňa „by potrebovala guľku do hlavy.“

Piner tiež vysvetľuje, že spoločnosť si vyžaduje novú občiansku vojnu, aby ich „vymazala z mapy“. "To ich vráti asi o štyri alebo päť generácií,“ zrejme hovorí o Afroameričanoch.

Podľa vyšetrovania WPD traja dôstojníci nepopierali, že ich hlasy sú zaznamenané na videu. „Nepopierali nič. Každý dôstojník poukázal na stres v dnešnej dobe pri presadzovaní práva ako na dôvod ich ventilovania“ uviedlo policajné oddelenie.

Šéf polície zdôraznil, že konanie týchto troch policajtov by sa nemalo odraziť na celom oddelení alebo na stovkách ďalších dôstojníkov, ktorí tam pracujú.

Koronavírus zrazil USA „na kolená“, hovorí riaditeľ CDC
Doktor Robert Redfield hovorí, že zdravotníctvo je podfinancované, čo je veľmi zlá informácia, keďže v USA je viac ako 2,3 milióna prípadov COVID - 19 Čítať ďalej
24 | 06 | 2020 | Mário Martinka