Krajčí: Satan chce mať moc. Najvyššie pozície treba obsadiť kresťanmi
30 | 05 | 2020 I Peter Haluza

Božie deti by mali prevziať zodpovednosť za krajinu, povedal ešte pred nástupom do funkcie Marek Krajčí.


Súčasný minister zdravotníctva Marek Krajčí je presvedčený, že evanjelium je potrebné priniesť do sféry biznisu, médií, kultúry, vzdelávania, zdravotníctva a aj do politiky. Povedal to ešte ako opozičný poslanec v kresťanskej televízii life.tv. Na jeho vystúpenie upozornil portál pluska.sk.

„Reprezentujem Pána a reprezentujem božie deti na Slovensku. Že toto je moja hlavná misia, prečo som v parlamente,“ vyhlásil vtedy Krajčí. Podľa neho Satan chce mať moc a chce tú moc cez svojich ľudí ovládnuť. Riešením preto je, aby božie deti prevzali zodpovednosť za krajinu.

„Tá vízia, že tu budeme mať Švajčiarsko by mohla byť naozaj reálna, pretože tam, kde je boží ľud, tam Boh dáva požehnanie,“ povedal vtedajší poslanec.

MZ SR zdôvodňuje obmedzenie interrupcií v čase pandémie ochranou zdravia
"Tvrdenie, že ide o využívanie a neprimerané zasahovanie do sexuálnych práv žien vnímame ako závažne obvinenie bez akéhokoľvek základu," bráni sa ministerstvo zdravotníctva v reakcii na vyhlásenia ombudsmanky Márie Patakyovej. Tá požiadala ministra... Čítať ďalej
28 | 04 | 2020 | TASR


„Keď nám boh dá milosť, že jedného dňa budeme môcť spravovať túto krajinu, ja hovorím, aj politici hovoria, my potrebujeme charakterných ľudí do najvyšších pozícií. Ľudí, ktorí budú vedieť spravovať verejné veci zodpovedne a čestne. Lebo len táto jedna podmienka, keď sa podarí naplniť, tak som presvedčený, že táto krajina by sa mala ďaleko lepšie. A kde tých ľudí hľadať, keď nie medzi kresťanmi?,“ povedal o politike obsadzovania štátnych pozícií dnes už minister zdravotníctva.

Pluska pripomína, že Krajčí už začal s prepúšťaním vedenia štátnych nemocníc. Najnovším prírastkom medzi prepustenými je dnes už bývalý generálny riaditeľ Národného ústavu detských chorôb Ladislav Kužela. Okrem toho len pár dní po svojom nástupe minister zdravotníctva vyhodil šéfku Všeobecnej zdravotnej poisťovne Ľubicu Hlinkovú, ktorá na poste pôsobila od roku 2008.

Katolícky taliban v parlamente pozametal s ľudskými právami
„Hodnotové“ spojenie prevažnej časti OĽaNO, Sme rodina, Smeru a ĽSNS dáva slušný základ budúcej koalície. Čítať ďalej
14 | 05 | 2020 | Aneta Leitmanová