V sobotu pribudlo päť prípadov nákazy koronavírusom
24 | 05 | 2020 I SITA

V sobotu potvrdili päť nových prípadov ochorenia Covid-19. Národné centrum zdravotníckych informácií o tom informovalo na webe covid-19.nczisk.sk.


Počet ľudí pozitívnych na toto ochorenie tak na Slovensku stúpol na 1 509. Laboratóriá urobili v sobotu 1 649 testov, celkovo otestovali už 158,4-tisíca vzoriek. Chorobe ôsmy deň nepodľahla žiadna ďalšia osoba, Slovensko tak stále eviduje 28 úmrtí pacientov s pozitívnym testom na Covid-19. Z ochorenia sa vyliečilo ďalších 21 osôb, uzdravilo sa spolu už 1 301 ľudí. Na Slovensku tak zostáva 180 aktívnych prípadov.

Ako informoval permanentný krízový štáb na korona.gov.sk, počet hospitalizovaných pacientov klesol o sedem, aktuálne je ich 53. Z tohto počtu u deviatich pacientov bolo ochorenie Covid-19 potvrdené.

Na jednotke intenzívnej starostlivosti je jedna osoba, umelú pľúcnu ventiláciu desiaty deň nepotrebuje žiadny pacient. Kĺzavý medián zostáva na hodnote jedna. V sobotu potvrdili po dva nové prípady v Bratislavskom a Trnavskom kraji a jeden v Banskobystrickom kraji.

Trúdie mlieko je životabudičom potencie. Včelie probiotikum väčšina Slovákov nepozná
Zdroj: Webnoviny Čítať ďalej
24 | 05 | 2020 | Imrich Kovačič / SITA