SNS vyzýva koaličnú vládu SR, aby nerušila rekreačné poukazy
23 | 05 | 2020 I SITA

Vývoj ekonomiky ovplyvnia vo veľkej miere práve rekreačné poukazy. Tie ovplyvnili vývoj ekonomiky na toľko, že sa cestovný ruch radil v roku 2019 medzi kľúčové odvetvia. Tak môže byť tomu i tento rok.


Všetky štáty, ktoré postihla súčasná pandémia Koronavírusom majú veľké problémy s ekonomikou, ktorá je spomalená práve kvôli uzavretiu hraníc. Služby, ktoré boli spojené s cestovaním a turizmom, sú od začiatku vyhlásenia núdzového stavu zatvorené.

Ekonomika sa vie naštartovať najmä vďaka domácemu oživeniu hospodárstva s priamou podporou štátu v oblasti cestovného ruchu. Ten bol hlavnou témou počas uplynulého volebného obdobia strany SNS. Tej sa podarilo zavedením rekreačných poukazov a znížením DPH na ubytovanie rozbehnúť turizmus tak, ako už Slovensko dlho nezažilo.

V piatok na Slovensku otestovali 2,2-tisíca ľudí, jeden test bol pozitívny
Nový prípad koronavírusu zaznamenali v piatok v Nitrianskom kraji. Čítať ďalej
23 | 05 | 2020 | SITA


Po vzore Slovenska aj Taliani chcú 500 eurovým príspevkom pre rodiny na ubytovanie podporiť domáci turizmus ako aj Bulhari a Česi na reštart ekonomiky. Naši susedia majú plán už túto letnú sezónu rozbehnúť poukážky na domáce dovolenky.

Slovenská národná strana upozorňuje, aby sa nezabúdalo na športové poukazy v zákonníku práce, ktoré je možné použiť pre maloleté deti. Dúfame, že tento benefit súčasná vláda SR zamestnancom a živnostníkom nezruší. Možno by mohla prehodnotiť aj to, aby štát prispieval priamo zamestnancom a živnostníkom na domáci cestovný ruch či šport pre deti a tak tento benefit by nebol záťažou pre zamestnávateľov či podnikateľov, s tým, že by si klient hradil určitú časť.

"Tí, ktorí majú umrieť, umrú. Aj tak raz všetci umrieme,“ tvrdí ruský šéf pre boj s koronavírusom
Ruský vedúci predstaviteľ informačného centra pre boj s pandémiuou COVID-19 v utorok naznačil, že obete koronavírusu už čelia ich osudom a ubezpečili Rusov, že prepuknutia koronavírusu by sa nemali báť, pretože "Kto má umrieť, ten... Čítať ďalej
22 | 05 | 2020 | Mário Martinka