V piatok na Slovensku otestovali 2,2-tisíca ľudí, jeden test bol pozitívny
23 | 05 | 2020 I SITA

Nový prípad koronavírusu zaznamenali v piatok v Nitrianskom kraji.


Na Slovensku v piatok pribudol jeden prípad nákazy koronavírusom. Národné centrum zdravotníckych informácií o tom informovalo na webe covid-19.nczisk. Celkovo tak máme 1 504 pozitívne testovaných ľudí na ochorenie Covid-19.

Laboratóriá v piatok urobili 2 236 testov, celkový počet otestovaných vzoriek je tak už 156,8-tisíca. Ochorenie prekonalo ďalších 24 ľudí, spolu sa vyliečilo už 1 280 osôb. Siedmy deň nepribudlo žiadne úmrtie pacienta s pozitívnym testom na Covid-19. Stále tak evidujeme 28 úmrtí osôb pozitívne testovaných na toto ochorenie. Na Slovensku je aktuálne 196 aktívnych prípadov.

Ako informoval permanentný krízový štáb na korona.gov.sk, počet hospitalizovaných pacientov v piatok klesol o 16, aktuálne je ich 60. Z tohto počtu má ochorenie Covid-19 potvrdených 9 ľudí. Na jednotkách intenzívnej starostlivosti je jeden pacient, umelú pľúcnu ventiláciu deviaty deň nepotrebuje žiadny pacient. Kĺzavý medián je stále na hodnote jedna. Nový prípad zaznamenali v Nitrianskom kraji.

Wu-chan zákazal obchod a konzumáciu s voľne žijúcimi živočíchmi s cieľom „chrániť verejné zdravie“
Čínske mesto Wu-chan, v ktorom sa smrteľný koronavírus objavil, uvalil prísny zákaz na obchodovanie s voľne žijúcimi zvieratami, pričom aj napriek nedostatku dôkazov sa miestny s týmto sortimentom považuje za všeobecný zdroj nákazy COVID-19,... Čítať ďalej
23 | 05 | 2020 | Marek Molnár