V kauze vraždy Kuciaka by mal vypovedať aj brat Mariana K.
17 | 05 | 2020 I SITA

V pondelok a utorok pokračuje na pôde Špecializovaného trestného súdu v Pezinku hlavné pojednávanie v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka, jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, podnikateľa Petra Molnára a ďalších skutkov. Na programe pojednávania je viacero úkonov.


V rámci výsluchu svedkov by mal napríklad vypovedať aj brat obžalovaného podnikateľa Mariana K. Ivan. Vypovedať pred súdom by tiež mali súdni znalci a je možné, že súd pristúpi aj k čítaniu komunikácie obžalovaných z aplikácie Threema. Tú na predošlom pojednávaní súd oficiálne zahrnul do dokazovania.

Obžalovanými v kauze vraždy Jána Kuciaka, Martiny Kušnírovej a v prípade ďalších skutkov sú podnikateľ Marian K., jeho známa Alena Zs. a bývalý policajt Tomáš Sz. Na samostatné konanie bol v prípade vraždy novinára vyčlenený bývalý vojak Miroslav M., ktorý sa priznal, že zastrelil Kuciaka, jeho snúbenicu a v roku 2016 podnikateľa Petra Molnára.

Vakcína proti koronavírusu úspešne otestovaná na opiciach. Kedy pôjde ľuďom?
Vakcína proti koronavírusu z Oxfordskej univerzity vykazuje pozitívne účinky u opíc. Všetko, čo potrebujete vedieť o tom, ako postupuje vývoj a ako budú prebiehať pokusy na ľuďoch priniesol portál MarketWatch Čítať ďalej
17 | 05 | 2020 | Imrich Kovačič


Tento obžalovaný bol 6. apríla 2020 neprávoplatne odsúdený na 23 rokov väzenia. Účasť na vražde priznal aj Zoltán Andruskó. Po dohode o vine a treste mu súd uložil trest 15 rokov väzenia. Andruskó od svojho zadržania na jeseň 2018 spolupracoval v kauze vraždy Kuciaka s vyšetrovateľmi.

Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú zastrelili 21. februára 2018 v ich dome v obci Veľká Mača v okrese Galanta. Kuciak bol investigatívnym novinárom portálu Aktuality.sk a okrem iného sa zaoberal kauzami podnikateľa Mariana K.

Gréci zaplavili pláže Rhodosu v neprítomnosti turistov
V Grécku sa po dvojmesačnej karanténe zavedenej v krajine kvôli koronavírusu otvorilo asi 500 pláží. Čítať ďalej
17 | 05 | 2020 | Imrich Kovačič