Čo sa ľuďom sníva pred smrťou
16 | 05 | 2020 I Preklad: Redakcia HD

„Je tu dobre, nemusíte sa báť“. Uviedol portál Tvzvezda.ru. 


Lekári v hospici v New Yorku urobili analýzu snov pacientov, ktorí boli vážne chorí. Zistili, že približne 4 mesiace pred smrťou majú takmer podobné sny.


Podľa lekárov sa nevyliečiteľne chorým často snívajú ich mŕtvi príbuzní. Volajú ich k sebe a hovoria, že na inom svete je „dobre a bezstarostne“.


Niektorým pacientom sa snívalo, že sa vybrali na cestu lietadlom alebo vlakom v sprievode už mŕtvych členov rodiny.


Takmer polovica sledovaných pacientov, ktorí rozprávali o svojich snoch, uviedla, že videli, ako sa vyberajú „na cestu“ a lúčia so svojimi blízkymi.


Smrteľne choré deti ale mávajú iné sny. Vystupujú v nich prevažne cudzí ľudia a domáce zvieratá. Všetky tieto vízie môžu byť podľa lekárov akousi formou psychoterapie, píše Journal of Palliative Medicine.


Hlavným tajomstvom pre odborníkov však zostáva skutočnosť, že mesiac pred smrťou pacientov sa sny zomierajúcich menia. Stávajú sa zrazu optimistickejšími a živšími.


Užívajte tieto vitamíny na zlepšenie imunitného systému
Určite ste počuli príbehy o citrusových plodoch, ktoré by mali pomôcť pri posilnení Vášho imunitného systému. Predtým, než začnete piť poháre čerstvej pomarančovej šťavy, môže byť rozumné zistiť, ktoré nápoje, jedlá a doplnky sa považujú za... Čítať ďalej
15 | 05 | 2020 | Mário Martinka