Britskej kráľovnej zvoní umieráčik? Na verejnosti sa už možno nikdy neukáže!
11 | 05 | 2020 I Imrich Kovačič

Koronavírusová epidémia má svoje dopady aj na britskú kráľovskú rodinu, nakazil sa dokonca aj princ Charles. Jeho matka, kráľovná Alžbeta, už sa zase možno nikdy neobjaví na verejnosti. V takom prípade by sa totiž ocitla v ohrození života.


Kráľovná Alžbeta je od momentu vypuknutia koronavírusovej epidémie v izolácii na hrade Windsor. Podľa informácií webu britského denníka The Sun je veľmi pravdepodobné, že sa jej pobyt na tomto sídle ešte poriadne pretiahne.

Zamestnanci paláca sa vraj pripravujú na scenár, podľa ktorého by kráľovná tento hrad už toto leto vôbec neopustila. Podľa kráľovského životopisca Andrewa Mortona sa panovníčka zatiaľ nemôže vrátiť k bežným kráľovským povinnostiam. "Je to smutné, ale nevidím možnosť, ako by kráľovná mohla pokračovať vo svojej bežnej práci," povedal pre The Sun.

"Covid-19lentaknezmizneabude tusnamimesiace, možnoi roky.Bolbytopríliš veľkýriskprekráľovnú,kebysa zasezačalapravidelnestretávaťsľuďmi.Takérizikosi nemôžedovoliť.Kebytochytila,môžetobyťfatálne,"dodalMorton.

Kráľovnánechalazrušiťvšetoksvojprogramdo jesene,vrátaneoficiálnychosláv svojich narodenínznámych akoTroopingtheColour.Poddaníjunajskôruvidiaibaprostredníctvom televíznychobrazoviek.

Robotník v továrni nakazil koronavírusom 533 kolegov
"Čím viac ľudí testujeme, tým viac osôb má pozitívny test na vírus," povedal ghanský prezident. Čítať ďalej
11 | 05 | 2020 | SITA