Kočner sa zaujímal o údajné kopromitujúce fotky P. Pellegriniho
07 | 05 | 2020 I Slávka Cigáňová

Kompromitujúce fotografie na expremiéra zháňal Marian Kočner. Poskytnúť ich mali bratia Pčolinskí.


Nové zistenia z Kočnerovho mobilu publikovali Aktuality.sk. Dáta pochádzajú z medzinárodnej siete investigatívnych novinárov Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP). Sprístupnené boli v rámci projektu Kočnerova knižnica.

V čase, keď Kočner cez šifrovanú aplikáciu Threema riešil kauzu zmeniek, aby mu neušli milióny eur, stíhal mať v pozornosti aj vtedajšieho predsedu vlády Petra Pellegriniho (Smer). Nitrianskemu oligarchovi Norbertovi Bödörovi 18. júna 2018 oznamuje, že „Pčolinský má pravdepodobne Peleho fotky…“.

Tak vraj budú mať v rukách kompromateriál voči Pellegrinimu, aby nekandidoval za prezidenta. Bödör však túto tézu vyvracia: „Povedal my že či je úplne j*****y že nikdy by už nebol premiér. To neprichádza do úvahy.“ Napriek tomu chcel vedieť, odkiaľ môžu fotky pochádzať. Kočner sa podujal, že to zistí.

V boji o biofirmu hrala rolu aj sudkyňa z Kočnerovej Threemy či zadržaný exfunkcionár PPA
V sľubne rozbehnutej firme na výrobu biopotravín s tržbami takmer tri milióny eur s názvom Ekotrend sa objavili viaceré známe mená. Čítať ďalej
04 | 05 | 2020 | Slávka Cigáňová


O údajných fotografiách Petra Pellegriniho si Kočner písal aj s bývalou novinárkou Martinou Ruttkayovou. Tá mu potvrdila, že sú intímneho charakteru. Videla ich vraj tri.

„Boli za mnou. Pcolinsky. Chceli mna pouzit ako kanal ktory to povie Pellemu. Bezala som hned za nasim Petkom ze co mam robit,“ zverejnili Aktuality.sk správu od Ruttkayovej s tým, že o všetkom vraj informovala aj bývalého novinára a siskára Petra Tótha. Ten v komunikácii tvrdil, že údajný kompromateriál zrejme vznikol ešte za bývalého vedenia SIS.

Kočner sa opäť snaží spojiť so svojou spojkou v Nitre. „Zavolaj. Téma: porno Pele,“ píšal Bödörovi.

Zdrojom fotiek mal byť podľa komunikácie z Threemy Peter Pčolinský – jeden z členov koaličnej strany Sme rodina a poslanec. Ten pripustil, že s Ruttkayovou na tému fotiek spolu debatovali. „Je možné, že v parlamente sme s Ruttkayovou debatovali o Pellegrinim – že Smer má kompro na Pellegriniho. A ona povedala, že sa jej nezdá, že by to bol Pellegrini,“ reagoval pre portál Pčolinský. Vraj vtedy nevedel o spolupráci Ruttkayovej s Kočnerom.

Bývalá novinárka neberie telefón, neodpovedá ani písomne. O jej spolupráci s Kočnerom sa verejnosť dozvedela prostredníctvom portálu Omediach.com. Ako odhalila Threema, robila pre mafiána rôzne služby a to všetko za dovolenku pri mori.

Parlamentný výbor navrhol odvolať bývalú novinárku, ktorá mala dobré vzťahy s Kočnerom
Soňu Pötheovú, ktorá v minulosti pôsobila ako moderátorka v televízii Markíza, navrhol odvolať z funkcie predsedníčky Úradu na ochranu osobných údajov poslanec Ondrej Dostál. Pötheová si mala s Marianom Kočnerom vymeniť viacero spáv, ktoré sa... Čítať ďalej
22 | 04 | 2020 | Jaroslav Fabok


Aktuality ďalej uvádzajú, že Pčoly je prezývka pre bratov Pčolinských – už spomenutého poslanca Petra a brata Vladimíra. Práve ten sa stal len pred niekoľkými týždňami šéfom SIS na podnet vlády Igora Matoviča.

Pellegrini už o kompromateriáloch voči nemu vie, tvrdí však, že ho nevydierali. „Nikto ma so žiadnymi fotografiami nikdy nekontaktoval. Zachytil som z viacerých zdrojov rôzne klebety na túto tému, kedže však viem, že sa nezakladajú na skutočnosti, považoval som to, a považujem dodnes, za súčasť politických intríg, ktoré ma nijako nevyrušujú,“ citovali expremiéra Aktuality.sk.

Peter Pellegrini pripúšťa kandidatúru za predsedu Smeru-SD
"Ak by prišli aj predčasné alebo riadne voľby, a šli by sme do nich v takej kondícii, v akej sme dnes, tak som presvedčený, že výsledok bude podstatne horší, ak nedôjde k zásadným zmenám v našej strane," povedal v rozhovore Peter... Čítať ďalej
25 | 04 | 2020 | TASR