Parlamentný výbor navrhol odvolať bývalú novinárku, ktorá mala dobré vzťahy s Kočnerom
22 | 04 | 2020 I Jaroslav Fabok

Soňu Pötheovú, ktorá v minulosti pôsobila ako moderátorka v televízii Markíza, navrhol odvolať z funkcie predsedníčky Úradu na ochranu osobných údajov poslanec Ondrej Dostál. Pötheová si mala s Marianom Kočnerom vymeniť viacero spáv, ktoré sa niesli v priateľskom duchu.


Podnet na odvolanie bývalej novinárky prišiel podľa portálu O médiách po tom, ako sa Pötheová z dôvodu PN nedostavila na zasadanie parlamentného výboru pre ľudské práva a národnostné menšiny. Písomné vyjadrenie, ktoré úrad poslal dve minúty pred začiatkom zasadania, výbor nepovažoval za dostatočné. 


Pötheová, ktorá v minulosti pôsobila ako moderátorka politických diskusií v televízii Markíza, či ako redaktorka Pravdy, však mala mať dobré vzťahy aj s Marianom Kočnerom obvineným z objednávky vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice.


Mafia sa veľmi obáva, aby sme splnili vládny program, tvrdí Matovič
Tlaky záujmových skupín „rozobrať“ jednotlivé poslanecké kluby, akýmkoľvek spôsobom „rozviklať jednotu poslaneckých klubov a tejto vlády, sú obrovské“. Vyhlásil to premiér Igor Matovič (OĽaNO) na brífingu v súvislosti s programovým vyhlásením... Čítať ďalej
22 | 04 | 2020 | SITA

Portál O médiách pripomína, že už počas obdobia, kedy pôsobila ako šéfka Úradu na ochranu osobných údajov, Pötheová s Kočnerom viedla priateľskú sms komunikáciu. Písala mu napríklad, že sa podobá na hviezdu seriálu Beverly Hills Luka Perryho.


Oboch aktérov však spája aj to, že Pötheová zastupovala Kočnera v roku 2006, kedy kandidoval za primátora Bratislavy. Za riaditeľku Úradu na ochranu osobných údajov SR bola zvolená počas obdobia druhej vlády Roberta Fica v roku 2015.


Návrh na jej odvolanie z funkcie podal výboru poslanec Dostál (OKS), ktorý sa do parlamentných ľavíc dostal na kandidátke strany SaS.


Matovič potvrdil slová o mediálnej zakáľačke a pochválil sa prvým skalpom
Aj súčasná koalícia má s personálnymi nomináciami veľké problémy. Čítať ďalej
21 | 04 | 2020 | Aneta Leitmanová